Çelik: Şubat ve Ağustos aylarında da öğretmen ataması yapılacak

Haber Giriş : 05 Kasım 2008 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2009 Şubat ve Ağustos aylarında da öğretmen ataması yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Yükseköğretim Kurulu ile yaptıkları çalışma neticesinde artık eğitim fakültelerinin açılışına sınırlama getirdiklerini belirterek, ?Bu manada artık frene bastık? dedi.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yaptıkları çalışma neticesinde, artık eğitim fakültelerinin açılışına sınırlama getirdiklerini belirterek, ?Bu manada artık frene bastık? dedi.

13 bin sözleşmeli öğretmenin ataması Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katıldığı törenle bakanlık başöğretmen salonunda yapıldı. Çelik, yaptığı konuşmada, 2003 yılından itibaren serbest bırakılan kadroların yüzde 50'den fazlasının MEB'e verildiğine işaret etti. Çelik, 2009 Mali yılı Bütçesindeki de de en fazla payın MEB'e ayrıldığını kaydetti. Göreve geldiklerinde bakanlığın bütçesinin 7.5 milyar YTL olduğunu hatırlatan Çelik, şu anda ise bütçenin 28 milyar YTL'nin üzerine çıktığını belirtti.

-OCAK'TA 2009'DA ATANACAK ÖĞRETMEN SAYISI AÇIKLANACAK-

Her yıl ortalama 35-40 bin atama yaptıklarını anlatan Bakan Çelik, şu anda görevde olan 3 öğretmenden birinin iktidarları döneminde atandığını söyledi. Bakan Çelik, atamala bundan sonra da devam edeceğini belirterek, şöyle dedi:

?Şubat ayında ve Ağustos ayında 'atama var mı?' diye soracaksınız. Evet, Şubat ve Ağustos ayında atama var. Bir taraftan öğretmenlerimiz emekli oluyor. Bir taraftan en başta okul öncesi eğitim olmak üzere, eğitimin her alanında okullaşma oranı büyüyor. Öğretmen ihtiyacı da buna göre artıyor. Bu sürekli dönen bir çarktır. Her yıl yüzlerce değil binlerce okul açılmaktadır. Bu 13 bin sözleşmeli öğretmen atanmasıyla öğretmen sayımız 664 bine yükseldi. Bunların arasında ücretli öğretmenleri saymıyorum. Ücretli öğretmenler de önemli ihtiyacımızı karşılıyor?

Çelik, söz konusu atamaların Ankara, Niğde, Bartın ve Kırşehir dışındaki 77 il için yapıldığını kaydetti. Çelik konuşmasında göreve başlayacak öğretmenlere, ?Sadece alacağınız mütevazı maaş için öğretmenlik yapılmaz. Öğretmenlik severek yapılır? mesajını verdi.

Bu yılki atamaların sayısının 38 bine yaklaştığını belirten Çelik, yeni atanan öğretmen sayısının ise 35 bini bulduğunu söyledi. Çelik, 2009 yılında yapılacak atamaların sayısının ise Ocak ayında açıklanacağını bildirdi.

-"EĞİTİM FAKÜLTELERİNE KISITLAMA GELDİ-

Milli Eğitim Bakanı Çelik. Eğitim fakülteleri açılsa bile ihtiyaç duyulan branşlarda öğretmen yetiştirmelerine müsaade edildiğini kaydederek şöyle dedi:

"Açılan okullarda, yabancı dil gibi, bilgisayar öğretmenliği gibi veya özürlü gruplarına öğretmen yetiştirmek için bölüm açılmasına müsaade ediyoruz.

Onun dışında çok fazla sayıda mezunun ortaya çıkıp boş kalmasını önlemek amacıyla bu sayıyı sınırlıyoruz. Çünkü özellikle teknik eğitim fakültelerinden mezun olan arkadaşlarımız piyasada maalesef çok fazla iş bulma şansı yok. Daha çok devlete bağlı meslekler olduğu için bu sıkıntıyı da gidermemiz gerekiyordu. ?

Bakan Çelik, konuşmasının ardından göreve başlayacak olan 13 bin sözleşmeli öğretmenin ataması için bilgisayarda atamayı başlattı. Ataması yapılan öğretmen adayları sevinçlerini aileleri paylaştıkları, mutluluktan ağlayanlar da olduğu gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber