Eğitim-Sen, sözleşmeli bakan istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 13 bin sözleşmeli öğretmen atamasını protesto edip kadro verilmesini istedi. Eylemci öğretmenler, sözleşmeli öğretmen uygulamasına karşılık olarak "Sözleşmeli bakan istiyoruz" diye bağırdı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi 30 kişi, Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Katılımcılar "Ücretli köle olmayacağız" "Eğitim Hakkı Engellenemez" "Sözleşmeli değil kadrolu çalışmak istiyoruz" ve "Sözleşmeli sakan istiyoruz" şeklinde slogan attı. Eylemciler adına konuşan Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kovanlı "Milli Eğitim Bakanlığı bugün 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha yaptı. Bununla birlikte son yıllarda sözleşmeli öğretmen sayısı 52 bin oldu. Oysa ki çeşitli defalar yargı kararıyla da ortaya konulduğu gibi, eğitim ve öğretim hizmetleri süreklilik gerektiriyor. Sözleşmeli çalışma biçimiyle bu hizmet verilemez. Sözleşmeli öğretmenlerin mevcut çalışma koşullarıyla öğrencilere faydalı olabilmesi mümkün değildir." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler üzerinde maliyet hesabı yaptığını savunan Kovanlı, "Sendikamız Eğitim-Sen olarak bu çalışma biçimine itiraz ediyoruz. Bugün için ihtiyaç olan 100 bin öğretmen açığı karşılanamamıştır. Ayrıca, atamaların 2008 - 2009 eğitim-öğretim yılının başlamasından sonra yapılmış olması ayrıca tuhaf bir durumdur. Eğitim öğretim döneminin başından bu yana okullarda derslerin boş geçmesi bakanlığın umurunda değildir. Eğitimde iş güvenceli ve kadrolu istihdam için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Eylemci öğretmenler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber