İmamlar dil öğrenecek

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, din görevlilerine geçmiş yıllarda verilen yabancı dil eğitiminin yetersiz kaldığını belirterek, yabancı dili teşvik programı başlattıklarını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, personelin yabancı dil bilgisini arttırmak için kampanya başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, din görevlilerine geçmiş yıllarda verilen yabancı dil eğitiminin yetersiz kaldığını belirterek, cemaatin talep ve ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için yabancı dili teşvik programı başlattıklarını duyurdu. Diyanet'in sunduğu hizmetleri daha verimli hale getirmek için personelin kendilerini sürekli yenilemeleri ve geliştirmeleri gerektiğini belirten Bardakoğlu, objektif kriterlere dayalı sınav ve görevlendirmeyi her kademede devreye sokarak, personelin bilgi ve tecrübe donanımlarını en iyi şekilde değerlendirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Kurslar düzenlenecek

Diyanet'in, zaman zaman düzenlediği uzun süreli yabancı dil kursları ve yurt dışına gönderilen din görevlilerine yönelik kısa süreli dil kurslarıyla bu alanda mesafe almaya çalışmaya çalıştığını ancak bunun köklü bir çözüm olmadığı belirten Bardakoğlu, verilen eğitimin günümüzde ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını, yurt dışında görevlendirilecek personelin gerektiği şekilde yetiştirilebilmesinin uzun vadeli bir çalışma ve planlamayı gerektirdiğini ifade etti.

Bardakoğlu, Din Hizmetleri Müşavirliği, Müşavir Yardımcılığı, Din Hizmetleri Ataşeliği ve Ataşe Yardımcılığı gibi uzun süreli yurt dışı görevlere atanmak isteyen personel için, 2005 yılının ilk aylarından itibaren kurumsal destek vererek İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde yabancı dili geliştirme imkanları hazırladıklarını da açıkladı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber