1480 adayın sözleşmeli öğretmenliğe başvurusu kabul edilmedi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Kasım 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin 'sözleşme' sevinci

Milli Eğitim Bakanlığı 13 bin kadroya 12 bin 774 sözleşmeli öğretmen atadı. 3,5 dakika süren atamada, sözleşmeli öğretmen olanlar ile ailelerinin sevinci görülmeye değerdi.

Bakanlık Başöğretmen salonunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atamada tayininin çıktığını öğrenenler çığlık attı. Kızı Ağrı Doğubayazıt'a atanan emekli polis Mustafa Pilavcı, gözyaşlarını tutamazken, 'çıkmaz korkusu' ile salona gelmeyen çocuğuna haberi telefonla ağlayarak verdi. Sevincini Milli Eğitim Bakanı Çelik'e sarılarak gösteren Pilavcı, kızının 4 yıllık uğraştan sonra öğretmenliğe atandığını söyledi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2009 Şubat ve Ağustos aylarında da öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Son görevlendirmelerle birlikte öğretmen sayısının 664 bini bulacağını kaydeden Çelik, Ankara, Niğde, Bartın ve Kırşehir illeri hariç 77 ile öğretmen gönderileceğini belirtti. Kura sonrası öğretmenlere seslenen Çelik, "Göreviniz çocuklarımızı hayata hazırlamaktır. Onları sağlam karakterli bireyler olarak iyi vatandaşlar, iyi insanlar olarak yetiştirin." dedi. Öğretmenliğin sevilmeden yapılamayacağını anlatan Hüseyin Çelik, şunları kaydetti: "Sadece alacağınız mütevazı maaş için bu meslek icra edilmez. Eğer çocukları seviyorsanız, elinden tuttuğunuz, başını okşadığınız, bilgiyle donattığınız çocuklarımızın gözlerindeki sevinç, memnuniyet ve minnettarlık parıltısı sizi mutlu ediyorsa en büyük ücretinizi bundan alıyorsunuz demektir. İşte o zaman öğretmenliğin tadına varırsınız."

Bakan Çelik, YÖK ile yaptıkları çalışma sonucu ihtiyaçtan fazla mezun vermemesi için 'eğitim fakültelerinin sayısını sınırladıklarını' bildirdi. Çelik, "Artık her istenen yerde eğitim fakültesi açtırmıyoruz. Eğitim fakülteleri açılsa bile bizim çok ihtiyaç duyduğumuz branşları açmalarına müsaade ediliyor." diye konuştu.

MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın da 22-31 Ekim arasında 31 bin 937 başvuru yapıldığını, bunlardan 30 bin 457'sinin başvurusunun kabul edildiğini belirtti. Yalçın, 13 bin pozisyona sözleşmeli öğretmen atanacağını ifade ederek, atamaların sadece Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan 3. hizmet bölgesindeki yerlere değil, tüm hizmet bölgelerine yapılacağını vurguladı. Atanacak öğretmenlerin 14 Kasım'da göreve başlayacaklarını söyleyen Yalçın, öğretmenlerin 15 Kasım'da maaş alacaklarını bildirdi.

İbrahim Asalıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber