Cezaevinde intihar etti denilen şahıs öldürüldü mü?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUŞ Cezaevi'nde 24 Eylül 2008 tarihinde ölü bulunan ve Cumhuriyet Savcılığı'ndan ailesine ?İntihar etti' bilgisi verilen 29 yaşındaki Adem Yenilmez'in Kocaeli'nde oturan ablası Fatma Aygün, kardeşinin karnından 3 kez şişlenerek öldürüldüğünü ve onu öldürenlerin de intihar süsü verdiğini ileri sürdü. Otopsi raporlarını da gösteren abla Fatma Aygün, ?Otopsi raporuna göre hem karnından 3 kez şişlenen, hem de pantolon ile kendisini 1 metrelik yerde asmış gösterilen bir insan nasıl intihar etmiş olabilir?? diyerek bu konu aydınlanıncaya kadar gerekirse Adalet Bakanlığı'nın kapısında yatacağını söyledi.

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde oturan Fatma Aygün, kardeşleri ile ailesinin Muş'ta yaşadığını, kardeşi Adem Yenilmez'in orada annesi ve kardeşlerine baktığını söyledi. 17 yaşındaki küçük kardeşini uyuşturucu kaçakçılarının kullanmak istediğini, onu korumak isteyan diğer kardeşi Adem Yenilmez'in uyuşturucu kaçakçılarıyla girdiği kavgada yaralama olayına karışıp tutuklandığını belirtti.

CEZAEVİNDE ÖLDÜRÜLEBİLİRİM DEMİŞTİ

Kardeşi Adem'in tutuklandıktan bir hafta sonra, daha mahkemeye bile çıkarılmadan 24 Eylül 2008 tarihinde Muş Cezaevi'nde öldürüldüğünü ileri süren Fatma Aygün şunları söyledi:

?Kardeşim tutuklanırken bana ve çevresindeki herkese cezaevinde öldürülebileceğini söyledi. Bunu cezaevi yetkililerine de bildirip koruma istemişti. Tutuklandıktan bir hafta sonra 24 Eylül'de bize intihar ettiği bildirildi. Cesedin otopsisi de Muş'taki hastaneler uygun olmadığından Malatya'da yaptırıldı. Elimizdeki otopsi raporuna göre kardeşimin karnında 3 yerinde şiş izi var. Ayrıca yaklaşık bir metre yüksekliğinde bir yerde de kendi pantalonunu ip gibi kullanıp kendisini asmış gösteriliyor. 1 metre 80 santim boyundaki bir insan iki karış yerde kendisini nasıl asabilir? Adalet Bakanı aynı yere beni götürüp assın, eğer ben ölürsem kardeşimin de intihar etmiş olacağına inanacağım. Bir insanın o şekilde ölmesine imkan yok. Bunun intihat olmadığını, intihar süsü verilmiş cinayet olduğunu herkes kolaylıkla anlayabilir.?

3 KERE ŞİŞLEMESİNE İMKAN YOK

Kardeşinin cesedini kendisi teslim alan, raporlarda belirtildiği gibi karnında 3 şiş izi olduğunu gördüğünü söyleyen Fatma Aygün, bir insanın kendisini 3 yerinden şişleyerek canına kasdetmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü. Fatma Aygün, ?Bir insan kendisini bir kere şişler. Hadi iki diyelim. Uzmanlara göre üçüncü kez şişlemesine imkan yok. Kardeşim öldürüldü ve düzmece bir intihar senaryosu hazırlandı? dedi.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na verilen ve oradan Muş Savcılığı'na gönderilen 25 Eylül 2008 tarihli otopsi raporunda da ölüm nedeni olarak şu bilgiler yeralıyor:

RAPORDAKİ ÖLÜM NEDENİ

?Kişinin ölümünün kesici batıcı alet yaralanmasına bağlı iç organ delinmelerinden gelişen iç kanama ve boğmaya bağlı mekanik asfiksinin müşterek etkisi sonucu meydana geldiği, Cesetten alınan iç organ parçaları, kan ve mesane yıkama suyu örnekleri üzerinde yapılacak inceleme sonuçlarının bilehare değerlendirilmesinin uygun olduğu, ölümün otopsi işleminin bitiş saati olan 25.09.2008 günü saat 16.15'den önceki 18-36 saatlik zaman dilimi içersinde gerçekleştirildiği kanaatindeyiz.?

Abla Fatma Aygün, bu olayın geniş kapsamlı soruşturularak aydınlanmasını da isteyerek, gerekirse Adalet bakanlığı'nın kapısında yatacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber