Telekom, müşterinin yeterince bilgilendirilmediğini kabul etti

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Uzmanı Nurettin Aydın tarafından hazırlanan bir rapor, Türk Telekom'un şirketin müşteri odaklı çalışmadığını, müşterileri eksik ya da yanlış bilgilendirdiğini ortaya koydu.

Rapor, Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir tarafından incelemeye alındı.

Raporu hazırlayan Aydın, serbestleşmenin ardından sektöre girecek yeni şirketlerle müşteri sayısının azalacağına dikkat çekerek, bunun önüne geçmek için ''doğrudan pazarlama'' yöntemine geçilmesini önerdi.

Mevcut aboneler ile hiç aboneliği olmayan vatandaşların kapısına kadar gidilip pazarlama yapılabileceğini ifade eden Aydın, mevcut abolerden en az 2 milyonun ikinci bir telefona abone olacağını bildirdi.

Santrallere 100 kontör aşıldığında konuşmayı engelleyecek bir programın yerleştirilebileceğini öneren Aydın, kırsal kesimde 2 milyon 100 bin kapasitenin boş olduğunu, bunun doldurulması durumunda büyük bir gelir elde edileceğini aktardı. Aydın, 2 milyon yeni abonenin ortalama 634 trilyon lira ek gelir sağlayacağına dikkat çekti.

Yeni numaralandırma sistemi

Hiç bir ek yatırım yapmadan 444'lü numaraların yaygınlaştırılabileceğine işaret eden Aydın, aktif pazarlama ile toplam 10 bin erişim numarasının ve 100 bin irtibat numarasının tamamının satılması durumunda yılda en az 60 trilyon lira ek gelir elde edilebileceğini kaydetti. Aydın, 3 aylık ücretsiz deneme süresiyle müşterilerin ilgisinin çekilebileceğini, bu projenin başarılı olması durumunda 444'lü numaralar gibi, 300,400, 500, 666, 777 ile başlayan yeni numara sistemlerinin kurulabileceğini bunun da yüzlerce trilyon gelir sağlayacağını belirtti.

Bir yıl sonra görevi bırakırım

Türk Telekom'un 60 bin çalışanının maaşlarının tek bir bankadan ödenmesi durumunda en az 23 trilyon lira ek gelir elde edileceğini kaydeden Aydın, 20 milyon aboneye gönderilen faturalara reklam alınması durumunda en az 12 trilyon gelir elde edileceğini ayrıntılarıyla raporunda anlattı.

Hamdi Ateş/ Yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber