Muhsin Yazıcıoğlu'ndan zam tepkisi

Haber Giriş : 08 Kasım 2008 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, hükümetin başta doğalgaz olmak üzere yaptığı zamlara tepki göstererek, "Silahlı teröre karşı askerimizi dağlara sevk eden iktidar, milleti de silahsız terör olan zamlarla vurmuştur" dedi.

Yazıcıoğlu, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (BASK), doğalgaz, kömür ve elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla başlattığı ?Üşüdüm Üstümü Örtsene? kampanyasına imza atarak destek verdi. Sakarya Caddesi'ndeki standa BASK Genel Başkanı Resul Akay tarafından karşılanan Yazıcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, BASK'ın böyle bir kampanyayla ?kanayan bir yaraya? parmak bastığını belirterek, "Buradaki imza kampanyasıyla iktidarın sabit ücretlilere karşı acımasızlığına, insafsızlığına bir tepki de ben koymuş oluyorum" dedi.

"Sadece seçkinlerin iktidarı haline gelmiş olan bu iktidarı, bu son zamlar nedeniyle bir kere daha protesto ediyorum" diyen Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"İktidar, milleti silahsız terör olan zamlarla vurmuştur. Şu anda önümüzde duran zamlar, ekonomin bir gereği olarak değil, uzun süredir gerçekleri toplumdan gizleyen, örten iktidarın becerisizliklerinin örtüsü olarak getirilmiştir. Doğalgaza yapılan son zam, ekonominin bir gereği değil, yılların bu iktidara yüklediği, bu iktidarın da katmerleştirdiği yanlış ekonomik politikaların sonucudur. Hükümetin derhal oturup bu silahsız teröre son vermesini istiyoruz. Politikalarını ve bu zamları tekrar gözden geçirmelidir.?

BASK Genel Başkanı Akay ise, hükümetin doğalgaz, elektrik ve kömüre yaptığı zamları ?insaf ölçülerini aşan ve acımasız bir uygulama? olarak değerlendi. Akay, hükümetten bu zamları tekrar gözden geçirmesini ve geri çekmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber