Numara taşındığı bip-bip sesinden anlaşılacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2008 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hangi GSM operatörü yarışa nasıl girdi

VODAFONE: Numara taşınabilirliği kampanyalarında müşteriler için, "Vodafone numara taşınabilirliğinin uygulandığı ülkelerde eksiksiz altyapı ve teknik destek hizmeti veriyor. Bir dünya devi oluşu, Vodafone'u tercih etmek için en önemli nedenlerden biri" mesajını veriyor. Yetkililer, cep telefonu kullanıcılarını Vodafone'a çekmek, hem de 17 milyonu aşan Vodafone abonesini mutlu etmek için cazip kampanyalar ve fırsatları yakında açıklayacaklarını bildirdi.

AVEA: Mevcut tarifelerine ek olarak yeni abonelere yönelik bir kampanya başlattı. Avea'dan yeni hat alan müşteriler 250 kontör ve bir cep telefonu sahibi olabiliyor. Şirket ayrıca her yöne 300 tarifesi ile 30 YTL'ye 300 dakika hediye ediyor.

TURKCELL: "Numaran aynı kalsın, kalitesi Turkcell olsun" sloganıyla başlattığı kampanyalarına "İki gün bedava konuşma" ile devam ediyor. Turkcell, faturalı bireysel hat sahibi müşterileri için "haftanın 2 günü tüm Turkcell'lilerle bedava konuşacağı" bir kampanya başlattı. Turkcell yetkilileri "2 Gün Bedava" kampanyasının, 8 Kasım - 28 Aralık 2008 tarihleri arasında, kısa mesajla kayıt olan ilk 1 milyon Turkcell abonesi için geçerli olacağı vurgulandı.

Bip-bip sesi uyaracak

GSM operatörlerinin karmaşık tarife kampanyalarını tüketicinin anlayabileceği bir seviyeye çekmesi gerektiğine işaret eden Murat Dursun, şu bilgileri verdi: "Biz bir kaç saniyelik sesli uyarı sistemi getirilmesini talep ettik. Ancak bunun tüketiciyi rahatsız edebileceğinden korkuldu. Sonuçta tüketici sinyal sesiyle uyarılacak. Başka bir operatörü aradığını telefondan çıkacak "Bip-Bip" sesiyle anlayacak."

Avrupa bu sistemi 9 yıldır kullanıyor

Numara taşınabilirliği uygulaması 1997'den beri Singapur'da, 1999'dan bu yana da Avrupa'da uygulanıyor.

Uygulamayı ilk başlatan Avrupa Birliği ülkeleri İngiltere ve Hollanda oldu.

Bugün 25 AB ülkesi bu sistemi kullanıyor.

Avrupa'da operatörler arası rekabeti artıran bu sistemle 50 milyona yakın kullanıcı numarasını taşıdı.

Taşınma sürelerine bakıldığında Avustralya, İrlanda, Malta gibi ülkelerde numara 1 günde taşınıyor.

İtalya, Slovakya gibi ülkelerde ise bu sürenin 20 güne çıktığı görülüyor. Türkiye'de ise numara taşıma en uzun 6 gün içinde gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber