TTB: Üzmez davasına ilişkin rapor kanuna aykırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2008 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliğinin çağrısıyla bir araya gelen 5 uzmanlık derneği, yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismar davasına ilişkin Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun verdiği raporu kanuna aykırı bularak, tıbbi ve hukuki açıdan kabul edilemeyeceği sonucuna vardı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türk Pediatri Kurumu, Adolesan Sağlığı Derneği, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Derneği ve Türkiye Psikiyatri Derneğince hazırlanan ''Çocukların Cinsel İstismarı Konusunda Bilirkişilik ve Adli Tıp Kurumu Raporu'', İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, 3 bölümden oluşan 20 sayfalık raporun muhatap kurumlarla paylaşılacağını dile getirerek, raporu basın mensuplarına açıkladı.

Raporda şu görüşlere yer verildi:

''Çocuk psikiyatrisi hazır bulunmadan çocuğun cinsel istismarı ile ilgi bir vakanın 6. adli tıp ihtisas kurulu'nda muayenesinin yapılması ve rapor hazırlanması, 2659 sayılı adli tıp kurumu kanununa aykırıdır ve bu şekilde hazırlanmış bir rapor hem tıbbi hem de hukuki açıdan bilirkişi raporu olarak kabul edilemez. Kurul, hekimliğin temel kuralına riayet etmemiş, tedavi gerektiren bir olgu hakkında yetkisi olmadığı halde ve yetkili uzmanlardan yardım almadan, tedaviyi gerektirecek bir durum olmadığı kararına varmıştır''

Demirdizen, ''Raporumuzla birlikte burada bir ihmal ve özensizlik olduğu ortada. Dolayısıyla burada bulunan arkadaşlarımız hakkında bir soruşturma başlatacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber