Atalay: Çoğu AKP'li 23 belediye başkanı görevden alındı

Haber Giriş : 10 Kasım 2008 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları cevaplandırırken, 11 Ekim 2008 tarihine kadar toplam 23 belediye başkanının görevden alındığını ve bunların çoğunluğunun AKP'li olduğunu açıkladı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları cevaplandırırken, 11 Ekim 2008 tarihine kadar toplam 23 belediye başkanının görevden alındığını, bunların çoğunluğunun AKP'li olduğunu açıkladı. Bakan Atalay şöyle dedi:

"Yerel yönetimlerimiz seçimle gelmişlerdir. Kolay kolay bir belediye başkanımız görevden alınmaz. Görevden almamak için büyük gayret gösteririz. Açıkta olan belediye başkanlarından 16'sı tutuklama, 5'i müfettiş ve kontrolör teklifi üzerine, 2'si hakkında yürütülen yargılama sebebiyle görevden uzaklaştırılmışlardır.

Halen 11 belediye başkanının tutukluluk hali devam etmektedir. 5'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Özellikle büyükşehirlerimizde, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması konusunda biz çok titiz davranıyoruz. Mesela Edirne Belediye Başkanı büyük iddialarla tutuklandı ama bir süre sonra tahliye edildi ve biz de 2 gün sonra göreve başlattık. Yani burada parti ayrımı falan yapılmıyor. Görevden alınan En fazla belediye de AKP'nindir bu konuda görevden alınan. AKP'li 8, ANAP'lı 4, DYP'li 3, MHP'li 3, CHP'li 3, DTP'li ise 2 olmak üzere toplam 23 belediye başkanı görevden alınmış durumdadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber