İstiklal Savaşı'nın son gazisi vefat etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstiklal Savaşı son gazisi Mustafa Şekip Birgöl tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi'nde bu sabah saat 03.00 sıralarında vefat etti. Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte Çanakkale ve Sakarya savaşlarına katılan Birgöl, 106 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kadıköy Kozyatağı'ndaki evinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan 12 yıllık eşi Ayşe Birgöl, Şekip Birgöl'ün uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü ve eşinin sabah saatlerinde hayatını kaybettiğini söyledi. Ayşe Birgöl, "Atatürk'le birlikte birçok cephede savaşmışlar.Çanakkale, Sakarya savaşlarına katılmışlar. Sağlığında o günlerle ilgili anılarını anlatıyordu. O günleri hatırlayınca bazen heyecanlanıp konuşamıyordu" dedi.

Şekip Birgöl'ün zaman zaman yanına gelen devlet büyüklerine de anılarını anlattığını ifade eden Ayşe Birgöl, "İlker Başbuğ ve subaylar da onu ziyarete gelmişti. Onlara da anılarını anlatmıştı" şeklinde konuştu.

Üvey oğlu Hasan Erdoğan ise Şekip Birgöl'ün Atatürk'ün yakın silah arkadaşlarından biri olduğunu ve son yıllarda sık sık rahatsızlanarak hastanede tedaviye alındığını söyledi. Birgöl'ün odasını, resimlerini ve elbiselerini gazetecilere gösteren üvey oğul Hasan Erdoğan, "Türk milletinin başı sağolsun" diye konuştu.

Mustafa Şekip Birgöl 14 Kasım Cuma günü Selimiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber