12 Kasım 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Kasım 2008 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE İTALYA ZİRVESİ

-Türkiye-İtalya Zirvesi İzmir'de Swiss Otel'de yapılıyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi zirve öncesinde baş başa bir görüşme gerçekleştiriyor.

-Görüşme sonrasında Erdoğan ve Berlusconi Türkiye-İtalya Zirvesi Toplu Oturumu'na katılıyor.

-Başbakan Erdoğan ve İtalya Başbakanı Berlusconi ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 17.4018.50/19.30)

-ERDOĞAN ABD'YE GİDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İtalya Zirvesi için gittiği İzmir'den ABD'ye hareket ediyor.

-Başbakan Erdoğan, 4 gün sürecek ABD ziyareti kapsamında Washington'da düzenlenecek olan Finans Piyasaları ve Dünya Ekonomisi Zirvesi'ne de katılacak.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanlığı'na seçilen Barack Obama ile bir araya gelmesi bekleniyor. (Saat: 22.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda ?Yabancı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılmasına? ilişkin yasa tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 11.00)

-ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NDA

-Plan Bütçe Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş. Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Adalet Komisyonu'nda geçen hafta başlayan 649 maddelik, Türk Borçlar Kanunu'nun görüşmelerine devam ediliyor.

-Dışişleri Komisyonu'nda Uluslararası Telekomünikasyon Birliği 2003 Dünya Radyo Konferansı sonuç belgelerinin uygun bulunduğuna dair tasarının görüşmeleri yapılıyor.

-Sağlık Komisyonu'na, ?Elektronik Bağımlılık ile Elektronik Bağımlılıkla Mücadele ve Önlemleri? konularında Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nden Genel Müdür Doç. Dr. Ayşen Gürcan ve Ankara Numune Hastanesi AMATEM Şefi Uzman Dr. Tijen Şengezer, AMATEM görevlisi olarak komisyon üyelerine bilgi sunuyor.

-KİT Komisyonu'nda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu denetim raporları görüşülüyor.

-Dilekçe Komisyonu, TBMM Basımevi Binası Tadilatı ve Ek Bina yapımını üstlenen Mahmut Kotan Tur. San. İnş. Tic. Ltd. şirketinden işçilik ücretlerinin bir kısmını alamadıkları iddiasıyla komisyona başvuruda bulunan 11 kişiye ait dilekçeleri inceliyor. (Saat: 10.30/10.30/13.00/10.30/10.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Bahreyn Büyükelçisi Ebrahim Yousif Al-Abdulla, Çin Haber Ajansı Genel Müdürü Li Conjun ile beraberindeki heyeti ve ABD Büyükelçisi Ross Wilson'u kabul ediyor. (Saat: 12.00/14.00/16.30)

-GÜL CSO'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Galası'na katılıyor. (Saat: 20.00)

-CEZAYİR DIŞİŞLERİ BAKANI MEDELCİ ANKARA'DA

-Cezayir Dışişleri Bakanı Mourad Medelci, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın davetlisi olarak resmi bir ziyaret için Ankara'ya geliyor.

-Dışişleri Bakanı Babacan ile de bir araya gelecek olan konuk Bakan Medelci, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediliyor. (Saat: 15.30)

-BAKAN ÇELİK İRAN BÜYÜKELÇİSİ DASHTGHOLİ GÖRÜŞMESİ

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyin Pour Dashtgholi'yi kabul ediyor. (Saat: 13.30)

-BAKAN GÜNAY'IN BASIN TOPLANTISI

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk ile CSO Fuayesi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.00)

-AKP İL YEREL YÖNETİMLERİ TOPLANTISI

-AKP İl Yerel Yönetimleri toplantısı, yerel seçimlere yönelik yapılacak hazırlıklar gündemiyle AKP Genel Merkezi'nde yapılıyor. (Saat: 9.30)

-TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-Türk Tabipleri Birliği, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri öncesinde ?yaşanılan ekonomik krizin sağlık, tıp ortamına, hekimlere etkisini ve hekimlerin taleplerine? ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-6. FİNANS ZİRVESİ İSTANBUL'DA YAPILACAK

-Active Academy'nin 2003 yılından bu yana düzenlediği Finans Zirvesi Swissotel'de yapılıyor.

-Zirveye, Türkiye Bankalar Birliği Başkan Vekili, TEB Genel Müdürü Varol Civil, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, TCMB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Başçı ve BDDK Başkanı Tevfik Bilgin katılıyor. (Saat: 10.30)

-HAMMADDE İTHALATI DOKUZ AYDA 124.3 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

-Türkiye'nin yılın ilk dokuz ayındaki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38.8 artarak 124.3 milyar dolara ulaştı. Dokuz ayda 105.3 milyar dolar olan toplam ihracat, sadece hammadde ithalatının ancak yüzde 84.7'sini karşılayabildi. Anılan dönemde yatırım malları ithalatı yüzde 16.5 artarak 21.7 milyar, tüketim malı ithalatı da yüzde 31.1 artışla 16.9 milyar dolar oldu.

-DP'DE AK SAÇLILAR HAREKETE GEÇTİ

-Demokrat Parti'nin 9'ncu olağan büyük kongresi 15-16 Kasım'da Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Kongre öncesi kulisler hız kazanırken, eski DYP'lilerin de harekete geçtiği belirtiliyor. Çiller döneminin önemli isimlerinden ve eski bakanlardan Refaeddin Şahin'in de kongrede aday olması bekleniyor. Kulislerde kongre yarışının ise Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcısı Nevval Sevindi ve Ramazan Yazgan ile aday olması halinde Refaeddin Şahin arasında geçeceği kaydediliyor. Şahin'in Demirel tarafından da desteklendiği belirtiliyor.

-YOUTUBE'U KAPATTIRAN SAVCI, KENDİSİNE HAKARET EDEN SİTEYE DOKUNMADI

-Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Türkiye'de pek çok kişinin girdiği video paylaşım sitesi "youtube.com"da yer alan bazı videolarda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği iddiasıyla erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Mahkeme de, Savcı Kayral'ın talebine uyarak siteye erişimi engelledi.

-Youtube'u engelleten savcı Kayral hakkında ?facebook? sitesinde ??Kürşat Kayral'ın ebesiyle tanışmak isteyenler? adlı bir grup kurudu. Savcı Kayral'ın, kendisine ağır hakaretlerde bulunulan siteyle ilgili olarak hiçbir başvuruda bulunmadığı öğrenildi.

-865 KİŞİ MANTAR ZEHİRLENMESİNDEN "ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ"NE BAŞVURDU

-Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, 2008 Ekim ayı sonu itibarıyla 865 vakanın mantar zehirlenmesiyle ilgili 114 zehir danışma merkezine müracaat ettiğini açıkladı. Doç. Dr. Ertek, mantar zehirlenmelerinin en fazla Marmara Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz'de görüldüğünü söyledi.

-Doç. Dr. Ertek, doğada yetişen her mantarın zehirli kabul edilmesi gerektiğine işaret ederek, özellikle Ekim-Kasım aylarında dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Zehirli mantarların görüntüsünden anlaşılamayacağının altını çizen Doç. Dr. Ertek, ?Mantar zehirlenmelerinde tüm tedavilere rağmen hasta kaybedilebiliyor ya da karaciğer transplantasyonundan, diyalize kadar çok daha komplike tedavi yöntemlerine başvurmak gerekebiliyor. Bu nedenle marketlerde satılan kültür mantarları tercih edilmeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber