Kayseri'de 4,9 şiddetinde deprem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de merkez üssü Kayseri olan 4.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre bazı binalarda çatlaklar oluştuğu bildiriliyor.

Bugün saat 16.03'te merkez üssü Kayseri olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depremi hisseden vatandaşlar kendini sokağa attı. İlk belirlemelere göre bazı binalarda çatlaklar oluştu.

Öte yandan öğle saatlerinde Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde de 4.0 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.57'de gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü.

Kayseri'deki depremde 20 ev zarar gördü

Kayseri - Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Güneşli beldesinde meydana gelen orta şiddetli depremde 20 ev ve 2 caminin minaresi zarar gördü.

Güneşli beldesi Kale Mahallesi'nde çoğunluğu eski olan 20 dolayında evde hafif ve orta derecede hasar oluştu. Bazı ahır ve garajlarda duvar yıkıldı, çökmeler oldu.

Kale Mahallesi muhtarı Ali Akın, "En çok zarar mahallemizde meydana geldi. Betonarme olmayan evler depreme dayanamadı. Enkaz altında kalan yok. Mahalle halkı korkudan evlerine giremiyor. Kızılay'ın çadır ve battaniye göndermesini bekliyoruz. Can kaybı olmamasına seviniyoruz" dedi.

Öte yandan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile sivil savunma ve jandarma ekipleri, Güneşli beldesinde hasar gören yapılarda incelemelerde bulundu.

Deprem sırasında Aşağı Cami ve Yukarı Cami'nin minarelerinde çatlaklar oluştuğu görüldü.

Jandarma ekipleri, vatandaşları minarelerin çevresine yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Beldede evleri hasar gören 10 aile, geceyi geçirmeleri için okul binasına yerleştirildi.

Kale ve Cumhuriyet mahallelerinde telefon ve elektrik hatlarının kesildiği, yetkililerin hatları onarmak için çalışmalara başladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber