Eğitimde devrim yaptı, genel müdürlükle ödüllendirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2008 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne atandı. Küçük'ün bu göreve getirilmesine, Kocaeli'de eğitim alanında yaptığı hizmetler etkili oldu.

Kocaeli'nin 300 bin civarında olan öğrenci sayısı birçok ilin nüfusundan fazla. Hızla göç alan bölgede en büyük sorunlar eğitim alanında yaşıyor. Geçen yıl Haziran ayında Kocaeli'ye atanan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, sıkıntıları gidermek için büyük çaba gösterdi. Eğitim alanında seferlik başlatarak kısa sürede hem başarı getirdi hem de sıkıntıları ortadan kaldırdı. Müdürün bu başarısı Kocaeli'de takdirle karşılandı. Kısa süredeki başarısı Ankara'ya kadar uzanan Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilerek genel müdür olarak Ankara'ya çağrıldı. Küçük'ün Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne atanma kararnamesi, önceki gün Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kocaelilerin gönlünde ayrı bir yer edinen Küçük için Kocaeli Valiliği'nde veda töreni düzenlendi. Törene Vali Gökhan Sözer, Müdür Yardımcıları ve ilçe müdürleri de katıldı. Vali Sözer, Küçük'ün hizmetlerinden övgüyle söz ederken, Milli Eğitim Bakanı ve kendi adına iki adet takdirname sundu. Mehmet Küçük konuşmasında herkesin hakkını helal etmesini istedi. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni müdür atanana kadar Müdür Yardımcısı Muhlis Öztürk vekalet edecek

8 AYDA 1 MİLYON YTL TASSARUF SAĞLADI

Eğitim alanında yaptığı çalışmaların yanında Küçük'ün en büyük özelliklerinde birisi de tasarruflu olması. Okullararası yazışmaları dijital ortama aktararak kağıt, kartuş ve buna bağı olarak harcanan miktarlar ortadan kaldırıldı. Okullarda eğitim olmadığı zaman lambaların kapatılması ve suların boşuna akmaması için konu üzerinde özellikle durarak gerekli kontrolleri yaptı. Küçük, bu tassaruf tedbirlerine birçok okul müdürü karşı çıkmasına rağmen uyguladı. Kocaeli'deki okullara tassaruf tedbirleri uygulayarak 8 ayda 1 milyon YTL tassaruf sağladı. Bu yıl eğitim öğretim döneminin sonuna kadar hedeflenen 2 milyon YTL'lik tassarufla bir okul yapılacaktı. Küçük'ün tayini çıkmasından sonra gelecek müdürün bu uygulamayı devam ettirip ettirmeyeceği ise eğitim camiasında en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber