Ankara'da sahte fatura operasyonu: Memurların da bulunduğu 21 kişiye gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mal ve hizmet üretmeden piyasaya "naylon" fatura sürerek devleti milyonlarca YTL zarara uğrattıkları bildirilen 21 kişilik çete polis tarafından yakalandı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlileri bir istihbaratı değerlendirerek karşılıksız fatura düzenleyen bir grubu tespit etti. Tespitlerin ardından "Koçan" adı verilen bir projeli çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışma kapsamında zanlıların paravan firmalar kurdukları, kurulu bazı firmaları devraldıkları, bu firmalar adına karşılıksız fatura kestikleri tespit edildi. Çetenin komisyon karşılığı kestiği faturaları bazı büyük firmalara verdikleri ortaya çıkarıldı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen belgeler, mali polis ve Ankara Gelirler İdaresi Başkanlığı vergi denetmenleri ile birlikte incelendi. Bunun sonucunda zanlıların 150 milyon YTL civarında naylon faturayı piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Operasyonda Nahit A, Salih E, Alaaddin I, Mehmet A, Özkan E, Savaş A, Akın G, Özcan A, Selim A, Ayhan B, Okay Ç, Mehmet A, Mesut I, Murat B, İbrahim A, Yaşar A, Recep S, Tuncay D, Mehmet M, Fevzi D ve vergi memuru olduğu bildirilen Osman A. göz altına alındı.

Bu kişilerin ev ve iş yeri olarak gösterdikleri yerlerdeki aramalarda bir adet tabanca, bir adet otomatik av tüfeği, bir adet çocuk pornografisi görüntülerinin bulunduğu CD, 5 adet masa üstü bilgisayar, iki adet diz üstü bilgisayar, 49 değişik firmaya ait kesilmiş fatura ile irsaliyeli fatura, 22 adet değişik firmalara ait kaşe ve bol miktarda tanzim edilmemiş boş fatura koçanları ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber