Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 'genelge' protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Komünist Partililer (TKP) ve Emek Partili Kadınlar, İstanbul Valiliği'nin okullarda doğalgaz faturalarını öğrenci velilerinin ödenmesi yönündeki genelgesini protesto etti. Eylemciler, içinde battaniye bulunan okul çantası ve boş beslenme çantası gösterip genelgenin geri çekilmesini istedi.

TKP ve Emekli Partili Kadınlar, saat 14.00 sularında Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplandı. Sayıları 200'ü bulan göstericiler, "Ampülü patlatacağız","AKP'den büyük halk var" ve "AKP zammını al başına çal" şeklinde slogan attı. Zamlar yüzünden çocuklarının çantasını dolduramadıklarını söyleyen eylemciler, içine battaniye konulan okul ve boş beslenme çantalarını gösterdi.

Kalabalık adına basın açıklaması yapan TKP'li Emrah Kansu, "AKP hükümeti iktidara geldikleri 2002 seçimlerinden bugüne doğalgaza yüzde 243 zam yaptılar. Onlara kalırsa her şey yolunda. Doğalgaza ve elektriğe yapılan zammın gerekçesi ne olursa olsun faturasını bu ülkenin emekçilerinden çıkarmalarına izin vermeyeceğiz. Hükümetin politikası 'bal tutan parmağını yalar' politikasıdır. İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede okulların doğalgaz faturalarının öğrenci velileri tarafından ödenmesi emrediliyor. Çocuklarımızın soğuk dersliklerde hasta olmalarına izin vermeyiz, fakat okulların ısıtılması için gereken paranın emekçi halkımızın cebinden çıkmasına da müsade etmeyiz. Yapılacak belli zamlar geri alınacak" dedi.

EMEP'li kadınlarda okulların doğalgaz faturasını kesinlikle ödemeyeceklerini belirtti. Kadınlar adına yapılan açıklamada genelgenin geri çekilmesi istenerek, bu genelgeyle toplanacak paraların da kanunsuz olduğu savunuldu.

Açıklamaların ardından gruplar olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber