Son gaziyi gururla uğurladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2008 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son gazi Albay Mustafa Şekip Birgöl, devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Birgöl'ün Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında ve binlerce kişi eşliğinde toprağa verildi

Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi piyade Albay Mustafa Şekip Birgöl, devlet töreniyle toprağa verildi. Törene, son gazinin kızı İpek ve eşi Mehmet Artunç, Meclis Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bazı eski Genelkurmay Başkanları, askeri ve sivil erkan, gaziler ile öğrenciler katıldı. Naaşın konulduğu katafalkın çevresine, Genelkurmay Başkanlığının Kurtuluş Takımı Askerleri yerleştirildi. Naaşın arkasında, "Son Gazi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl 1903-2008" yazısı ile etrafı kırmızı beyaz çiçeklerle bezeli gazinin üniformalı gençlik fotoğrafı yer aldı. Katafalkın önüne ise gazinin İstiklal Madalyası konuldu.

'SON ÇINARI KAYBETTİK'

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı 'Birgöl kalbimizin en derin yerinde canlı ve diri. Son çınarımızı kaybetmiş olabiliriz. Ama onların emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti bugün çok daha güçlü yaşıyor. Söz veriyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacaktır' dedi. TBMM Başkanı Köksal Toptan da 'Binlerce şehit vererek bu toprakları vatan haline getirdik. Aziz Atatürk'e ve silah arkadaşlarına minnet borçluyuz? diye konuştu.

Emekli paşalar son gaziyi unutmadı

Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi emekli piyade albay Mustafa Şekip Birgöl için 1. Ordu Komutanlığı'nın Selimiye Kışlası'nda düzenlenen törene, eski Genelkurmay Başkanları emekli Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu ile emekli Org. Yaşar Büyükanıt da katıldı. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, cenaze namazından sonra yaptığı konuşmada "Keşke bu kıldığımız son şehit ve son gazi cenaze namazı olsa. Allah bir daha bu millete şehit ve gazi cenaze namazı kıldırmayı göstermesin ama hayatın gerçeği bu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber