Akbank'ta büyük kıyım: Bir gecede 1100 kişi işsiz kaldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14.11.2008 akşamı itibarıyla Akbank'ta çalışan 1000'i aşkın personel işten çıkarıldı. Ortada kalan işsizler ordusu, ailesi ile birlikte perişan olurken, kalanlarda ise "sıra bize ne zaman gelecek" kaygısı başladı. Ana sermaye büyüklüğüne göre Türkiye'nin en büyük 2. bankası durumundaki Akbank'tan bir açıklama yapılmamasına karşın, işten çıkarmaların önümüzdeki hafta içinde devam edeceği öğrenildi.

Bilindiği üzere 09.08.2008 tarihinde, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul "Akbank`ın yılın ilk yarısındaki net karının 1 milyar 215 milyon YTL olarak gerçekleştiğini, 2008 sonunda personel adedinin 1.400 kişi artacağını" bildirmişti.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de, Eduplus'ın düzenlediği 7. Yönetim Zirvesi'nde "Türkiye'nin bugün güvenilir ve istikrarlı bir iş ortamına sahip olduğunu düşünmekteyim. Biz iş dünyası olarak toplumun geleceği için en önemli katkıyı yapacak yeni girişimlerde bulunmak ve şirketleri iyi yönetmek gibi bir gücü elimizde bulunduruyoruz. Bundan sonra gideceğimiz yolda yapılması gereken ne varsa, sorumluluğun büyüğünün iş dünyasına ait olduğunu düşünüyorum. Çünkü bugün geldiğimiz noktada dünyayı yaşanacak kötü bir yere dönüştürmek de iyi bir yere dönüştürmek de politikacılar kadar şirketlerin, yani bizlerin elinde olacaktır" diye konuşmuştu.

Akbank Üst Yönetimindeki 2 önemli ismin tüm bu olumlu mesajlarına karşın, 1000'in üzerinde personelin işten çıkarılması şaşkınlık yarattı.

Memurlar.net forum bölümünde yazışan bazı Akbank personeli, Türkiye'nin 2. büyük Bankasında bu kıyımın sonlandırılması için Hükümet yetkililerince tedbir alınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber