İstihdam paketiyle 55 bin kişi işe kavuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2008 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketiyle sağlanan genç, kadın ve özürlü işçi çalıştırmaya yönelik teşviklerle şu ana kadar 55 bin 800 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

İstihdam paketinin yürürlüğe girmesinden kısa süre sonra küresel finansal krizin yaşanmasını "çok büyük talihsizlik" diye nitelendiren Çelik, paket kapsamında hayata geçirilen uygulamalarla, işverenlerin öteden beri bekledikleri bir dizi teşvikin ve istihdamın üzerindeki yüklerin hafifletilmesiyle ilgili taleplerin karşılandığına dikkati çekti.

İşverenlerin, yıllardır bekledikleri bu düzenlemelerin gerçekleşmesine sevinemediklerini dile getiren Çelik, "Çünkü işverenler finansal anlamda sıkıntılarla karşı karşıyalar. Bu nedenle de yeni bir istihdamı düşünmüyorlar. Mevcut istihdamı sürdürme peşinde oldukları için istihdam paketinin getirileri şu an geniş kitlelerin gündemlerinde çok yer almıyor" diye konuştu.

Çelik, üzerinde uzun süre çalıştıkları istihdam paketinin ardından ekonomide ortaya çıkan olumsuzlukların kendileri için de "talihsizlik" olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Krizin ateşinin düşmesiyle, istihdam paketinin, çok hızlı bir şekilde istihdam artışının gerçekleştirilmesini sağlayacağına inanıyorum. Kriz havası kalkınca Türkiye'de istihdamda patlama olacak diye inanıyorum. Ama kriz psikolojisi de işverenlerimizi son derece önemli bir şekilde etkiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber