Polis memuru, tarihi eser tabloyu çaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sakarya'da aralarından bir polis memurunun bulunduğu 3 kişi, bir şahsın evinden bulunan 4 adet kaçak tarihi eser tabloyu çaldı. Olayla ilgili yakalanan 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Ferizli ilçesi İstiklal Mahallesi'nde yaşayan H.K isimli şahıs, Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşamını sürdüren kayınvalidesi H.K.'dan aldığı madenden yapılma, üzerinde figürler bulunan 4 adet tabloyu Kocaali Kirazlı köyüne getirdi. H.K., (49) eşinin mesai arkadaşı olan E.A. tablolardan bahsetti. Ardından yanındaki iki kişiyle birlikte H.K.'nın Kirazlı köyüne gelen E.A. (33), tabloların gerçek olduğunu ve satma konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Şahıslar, aynı gün akşam Adapazarı'nda buluşmak üzere anlaştı. Bunun üzerine H.K., tabloları İstiklal Mahallesi'ndeki evine götürdü. 8 yıllık polis memuru Gökhan, E.A. ile M.O., H.K.'ye 'Sende tarihi eser varmış' diyerek tabloları görmek istediler. Bunun üzerine H.K. 4 tane tabloyu şahıslara gösterdi. Tabloları alan şahıslar, H.K.'ye ertesi gün için karakola giderek ifade vermesi gerektiğini söyledi. Şahıslar ayrıca, H.K.'ya ait Kocaali Kirazlı köyündeki evde yaptıkları aramada buldukları dedektörü ve

çocukların cep telefonlarını aldıklarını söyledi. Sabah karakola giden H.K. jandarma ve polisin böyle bir arama yapmadığını öğrendi. Şikayet üzerine harekete geçen polis, soyadı açıklanmayan polis memuru Gökhan ile M.O ve E.A. yakalayarak gözaltına aldı. İfadeleri alınan 3 zanlı, tarihi eser kaçakçılığı ve gece mesken mahsumiyetini ihlal suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis memurunun açığa alındığı öğrenilirken, tabloların İstanbul'a götürüldüğü ve olayla ilgili ismi açıklanmayan bir kişinin arandığını bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber