Emniyette ikramiye krizi

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NATO Zirvesi'nde görev yapan rütbeli polislere kademeli olarak yedi maaşa kadar ödül verildiği yönünde yayılan haberler teşkilatta huzursuzluk yarattı. Söylentiler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaptı: "NATO organizasyonu sorunsuz olarak sonuçlandırılmıştır.

Başarıda emeği geçen personel 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun 86. maddesi gereğince ödüllendirilmeyi hak etmiştir.

Emeği geçen amir sınıfı ödüllendirilmiş olup, polis memurlarının ödüllendirme işlemleri devam etmektedir." Açıklamada, çıkan haberlerdeki "Ödüller NATO tarafından karşılandı" iddiaları da yalanlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, teşkilat mensuplarına ödenen taltif paralarının NATO tarafından değil doğrudan Genel Müdürlük bütçesinden bu amaçla ayrılan gider kaleminden karşılandığını açıkladılar. 2 maaşa kadar izin veriliyor 3201 sayılı Kanun Madde 86 şöyle diyor: * Memleketin emniyet ve asayişi ve Devletin menfaatleri ve milletin mal, can ve iffetini koruyucu yüksek hizmetleri görülenlere bir maaş oranında, * Fevkalade durumlarda hayatını tehlikeye koyarak büyük yararlıklar gösterenlere iki maaştan bir senelik maaş miktarına kadar ödül verilir

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber