Neden sözleşmeliden 3 kat daha fazla vergi alınıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kamu Personel Yasası'nın laçkalaştığını belirterek, değiştirilmesi gerektiğini açıkladı.

Yeni bir kamu reformu ve personel rejimine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, ?Bunu yapmadığınız sürece, her iyileştirme girişimi, adaletsizliği ve haksızlığı derinleştirmektedir? dedi.

?Emekli olunduğunda ise adaletsizliğin uçurumu gittikçe büyüyor? diyen Yazıcıoğlu, daha adil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

BBP lideri Yazıcıoğlu, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti.

Kabulde konuşan Yazıcıoğlu, kamu çalışanlarının, halka, devlet adına hizmet eden kişiler olduğunu belirterek, devletin halka bakışını kamu çalışanlarının yansıttığını ifade etti. Bu nedenle kamu çalışanlarını itibarlı insanlar olması gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, ''Kamu çalışanları her açından kimseye muhtaç olamadan, tok olarak yaşamalıdır. Bugün kamu çalışanları ve emekliler hak ettiklerini alamamaktadır? diye konuştu.

Yeni bir kamu reformu ve personel rejimine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, ?Bunu yapmadığınız sürece, her iyileştirme girişimi, adaletsizliği ve haksızlığı derinleştirmektedir? dedi.

Görevde yükselme sistemini de eleştiren Yazıcıoğlu, ?Kamuda terfi sisteminin liyakat, bilgi, ve hizmet esasına dayandırılarak düzene koyulması lazım? diye konuştu. İmtihan sistemlerinin delinmesiyle bilgi ve becerinin ortadan kalktığını belirten Yazıcıoğlu, ?Siyasal iradeye yakınlık ve uzaklık esas alınırsa bu durum, devletin laçkalaşmasına sebep olur. Maalesef bugün bu noktaya gelindi? dedi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4'üncü maddesinin C fıkrasına göre çalıştırılan tüm personele insan izzet-i nefsi ve onuruna göre yaşayabilecek ücret ve hastalanma hakkı ve yıllık izin hakkı verilmesi gerektiğini savunan Yazıcıoğlu, ?İnsanlarımız neredeyse kamu değil, parti çalışanı konumuna getiriliyor. Bu geçmiş iktidarın bu iktidara devrettiği ve bu iktidarın da aynen sürdürdüğü bir anlayıştır? ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar iktidara gelmiş tüm siyasi partilerin muhalefette iken söylediği ve iktidarda unuttuğu eşit işe eşit ücret prensibinin, AKP iktidarı tarafından da unutulduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu çalışma barışının temini açısından aynı işi yapan personele aynı ücretin ödenmesi sağlanmalıdır? dedi.

Sözleşmeli memurlara yapılan vergi adaletsizliği giderilmeli

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük ise, BBP 7. Olağan Büyük Kurultay'ında genel başkanlığa yeniden seçilen Yazıcıoğlu'nu kutladı. Kabulden dolayı teşekkür ederek, tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile diyalog içerisinde olmayı amaçladıklarını, bu çerçevede kamu çalışanlarının hayrına olan çalışmalara katkı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Kütük, ücretleri aynı olan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlarla sözleşmeli memurlar arasında 3 kat vergi adaletsizliği olduğunu söyledi. ?Gelir aynı, vergi neden farklı?? diye sorarak, ?Sözleşmeli memurlara yapılan vergi adaletsizliği giderilmelidir? dedi.

Başbakan Erdoğan'ın en düşük memur maaşına 103 YTL zam verileceği açıklamalarını anımsatan Kütük, ?Bu zammın maaşında ek herhangi bir ödeme olmayan sözleşmeli memurlara verilmemesi adaletsizliktir? dedi.

Elektrik ve doğalgaz ile akaryakıta gelen zamların memura yapılan iyileştirmeleri götürdüğünü belirten Kütük, ?Enerji zamları ulaşım ve gıda sektörünü de etkileyerek memur ve emekli ile dar gelirli tüm halkımızın belini bükmüştür. Küresel ekonomik kriz tüm dünyayı sarmışken asgari ücretli, işçi, memur, çiftçiden çok büyük sermayelerin sahiplerinin bağırarak ağlamasını halkımız kabullenemez. Krizler sonucunda hortumcular türerken, dar gelirliler inim inim inlemektedir? diye konuştu.

Kütük, son olarak ?Dar gelirli halkımızın sorunlarına yaklaşımı TBMM çatısı altında verdiği mücadele sebebiyle BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na teşekkür ediyoruz? dedi.

Yazıcıoğlu ise, Ulaştırma Memur-Sen'e çalışmalarında başarılar dileyerek, bundan sonraki süreçte de görüşlerinden yararlanacaklarını ve ortak çalışmalar yapılabileceğini işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber