Akdağ: Cumhuriyet tarihinde ilk kez bıçak parası konusu kapanıyor

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakan olduğundan bu yana, 'Bıçak parası ne zaman kesilecek' sorusuna muhatap kaldığını söyleyerek, "Büyük bir memnuniyetle söylüyorum ki cumhuriyet tarihinde ilk defa bu derin yara kapatılmaya başlanmıştır. Asırlık bir kültürü değiştirme gayreti içindeyiz" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin tartışmalı tasarının görüşmeleri sürüyor. Tasarının geneli üzerinde görüşmelerin tamamlanmasının ardından milletvekillerinin eleştiri ve sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, tasarının iddia edildiği gibi Anayasaya aykırı olmadığını savundu.

Bakan Akdağ, SSK hastanelerinin bakanlığına devrinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın uzman gözüyle 5 yıllığına rehabilitasyona tabi tutulacağını dile getirdi. Bakan Akdağ, daha sonra da bu hastanelerin pilot uygulamalarla İl Özel idarelerine devredileceğini açıkladı. Akdağ, göreve geldiğinden beri 'Ne zaman bıçak parası kesilecek?' sorusuna muhatap kaldığını ifade ederek, "Büyük bir memnuniyetle söylüyorum ki cumhuriyet tarihinde ilk defa bu derin yara kapatılmaya başlanmıştır. Asırlık bir kültürü değiştirme gayreti içindeyiz" diye konuştu.

Bakan Akdağ, sendikaların SSK hastanelerinin devrine karşı çıkmasına ilişkin, sendika temsilcilerinin Sağlık Komisyonu'na davet edildiğini, kendisinin de defalarca davette bulunduğunu söyledi ve "Uzlaşma sağlayabilmek için görüşmek gerekiyor. Sendikacılarımıza bu komisyon görüşmelerinden sonra da her zaman kapımız açıktır. Bir yanlış yapıyorsak ondan da döneriz" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber