Üniversitede öğrencilere 'karikatür dayağı' iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, okul avlusunda açtıkları karikatür sergisi nedeniyle polisten dayak yediklerini savunarak eylem yaptı. AKP iktidarını eleştiren karikatür sergisi nedeniyle birçok arkadaşlarının darp edildiğini öne süren öğrenciler, özel güvenlikçilerle de tartıştı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri 3 gündür Hergele Meydanı'nda sergiledikleri "6 yıllık AKPA İktidarı!! Sergiliyoruz" başlıklı karikatür sergisi nedeniyle, polisin saldırısına maruz kaldıklarını öne sürdüler. Polislerin müdahalesiyle 10 öğrencinin yaralandığını öne süren öğrenciler, bugün olayı protesto etti. Öğrenciler bir süre okul içerisinde "Katil polis üniversiteden defol, Polis defol üniversiteler bizimdir" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra üniversite kapısına inen öğrenciler, "En sonunda karikatürden de korktular, Bu kapının arkasında faşizm var" yazılı pankart açtı. Polisin müdahalesi sonucu yaralandığını söyleyen bir öğrenci, kısaca yaşanan olayları anlattı. Kafasında yara izleri bulunan öğrencinin konuşmasının ardından bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, üniversitede sergilenmeye başlanan karikatürler nedeniyle 3 gündür saldırılar yaşandığı savunularak, karikatür sergisine yapılan bu saldırının düşünce özgürlüğüne ve bilime yapılan bir saldırı olduğu belirtildi. İstanbul Üniversitesi'nde daha öncede polis ve özel güvenlikçilerin saldırılarına maruz kalındığı kaydedilen açıklamada, " Bizler ülkemizde ve üniversitelerimizde yaşanan saldırılara sessiz kalamayız. Biliyoruz ki bu olaylar sonucunda rektörlük yine öğrencilere soruşturmalar açıp cezalar verecek. Bizler ise bu saldırılarak sessiz kalmayarak demokratik bir üniversite için mücadeleye devam edeceğiz" denildi.

Ellerinde hükümetin ve başbakanın resmedildiği karikatürleri taşıyan öğrenciler daha sonra sloganlarla okula girdi. Okula giren öğrencilerden birinin güvenlik görevlilerine kimlik göstermemesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Gerginlik merdivenlerdeki eylemci öğrenciler tarafından alkışlarla protesto edildi.

Bu arada, polisin Hergele Meydanı'nda öğrencilere müdahalesi bir öğrenci tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde polisin öğrencilere doğru geldiği ve bunun üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandığı görülüyor. Öğrencilerin polisin müdahalesi üzerine "Katil polis üniversiteden defol" şeklinde sloganlar atıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber