500 öğrenci 1 haftadır okula gönderilmiyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANTAKYA'ya bağlı Ekinci Beldesi'ndeki Ekinci İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 500 öğrenci, velileri tarafından, okul binasının çatısının aktığı, pencerelerin kırık olduğu, sıvaların döküldüğü gerekçesiyle bir haftadır okula gönderilmiyor.

Beldenin tek ilköğretim okulunda eğitim gören öğrencilerin velileri, okul binasının harabe bir halde olduğunu, bu şekilde çocuklarının sağlıklı eğitim alamadığını ileri sürerek bir haftadır protesto gösterisi yapıyor. Bu sürede değişik sınıflarında eğitim gören 500 çocuklar okula gönderilmezken, yerine okul bahçesinde toplanan veliler, binanın çatısının aktığını, sıvalarının döküldüğünü, camlarının kırık olduğunu, tuvaletlerde farelerin gezdiğini iddia etti. Bu şekilde çocuklarının sağlıklı bir eğitim alamayacağını savunan veliler, ?Ya bu okulun yerine yenisi yapılır ya da artık çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz? dedi.

Velilerden Muhterem Koçak, çocuklarının bugüne kadar eğitim almaları için koşulların zor olmasına karşın okula gönderdiklerini, yetkililerden yardım istediklerini ancak bugüne kadar sorunun çözümüne yönelik bir adım atılmadığını söyledi. Koçak, yağmur yağdığında sınıftaki çocukların üzerine yağmur suyu aktığını da ileri sürdü.

Beldeye çağırdıkları gazetecilere açıklama yaptıktan sonra okula gezdirmek isteyen velilere, bir müdür yardımcısı kapıları kapatarak izin vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber