Lodos, mega kentleri esir aldı

Haber Giriş : 23 Kasım 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HIZI GÖKÇEADA'DA 103, BURSA'DA 85 KiLOMETREYi BULAN LODOS HAYATI ALT ÜST ETTi

İstanbul'da önceki gece başlayan ve dün hızı saatte 90 kilometreye varan lodos nedeniyle gemi seferleri yapılamadı, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Kopan enerji hatları kısa süreli elektrik kesintilerine yol açtı.

İSTANBUL'DA önceki gece Karaköy İskelesi'nin batmasına neden olan lodos fırtınası dün gece geç saatlere kadar şiddetini arttırarak sürdü.

Kuvvetli lodos fırtınasının hızı Gökçeada'da saatte 103, Çanakkale ve Bandırma'da 100, İpsala ve Bozcaada'da 95, Sabiha Gökçen Havalimanı, Kilyos ve Bilecik'te 90, Bursa'da 85 ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 80 kilometreye ulaştı.

DENİZ SAHİL YOLUNA TAŞTI

İSTANBUL'DA hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına birçok yerde enerji hatlarını kopardı. Enerji hatlarında yaşanan kesinti yüksek kotlardaki yerleşim bölgelerinde su verilememesine sebep oldu.

Zeytinburnu sahilinde kıyıya vuran dev dalgalar, sahil yolunda trafiği aksattı. Rüzgarın da etkisiyle sahil yoluna taşan deniz suyu İSKİ tarafından tahliye edildi.

Kentte sabah saatlerinde şiddetini artıran lodos fırtınası, 17 binanın çatısının uçmasına ve 22 ağacın devrilmesine neden oldu.

Rüzgar Bahçelievler'de 5 katlı apartmanın çatısını uçurdu. Çatı parçaları, bazı dairelerin camlarının kırılmasına ve birçok otomobilde hasara yol açtı.

UÇAN ÇATI BİR KADINI YARALADI

KAĞITHANE'DE de fırtına bir apartmanın çatısını parçaladı. Bu sırada yoldan geçerken düşen parçaların isabet etmesiyle yaralanan bir kadın hastaneye kaldırıldı. Park halindeki 5 araçta maddi hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş. vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferlerini iptal etti. Sadece Kadıköy-Eminönü seferleri yapıldı.

İstanbul karanlığa gömüldü

İSTANBUL İkitelli'de TEDAŞ'a ait trafolarda fırtına ve yağmur yüzünden yangın çıktı. Büyük bir patlamanın ardından yanan trafolardaki yangın itfaiye tarafından söndürüldü ancak kentin büyük bir bölümünün elektriği bir süre kesildi.

Lodos ağaçları söktü

ANKARA'DA hızı saatte 50 kilometreyi bulan lodos ağaçları devirdi. Bahçelievler 7. Cadde'de yol kenarındaki ağaç, Mehmet Karakoç yönetimindeki aracın üzerine düştü. Olayda yaralanan olmadı ancak, otomobilde maddi hasar meydana geldi. Park halindeki başka araçlar da devrilen ağaç nedeniyle hasar gördü. AA-ANKARA

3 gemi karaya vurdu

İSTANBUL'U etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'nda demirli halde bulunan 3 cezalı yük gemisinin halatı koptu. Yaklaşık 300 metre İstanbul Boğazı'nda sürüklenen gemiler, Salacak sahiline çarparak durabildi. Gemilerin birinde mahsur kalan personel, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. AA

Darıca İskelesi koptu gitti

KOCAELİ'NİN Darıca İlçesi'nde deniz otobüsü seferlerinin sağlandığı iskelenin iki metreyi bulan dalgalar nedeniyle karayla bağlantısını sağlayan çelik halatları koptu. Denize de demirli iskele, kıyıdan 100 metre açığa sürüklendi. Öte yandan, sahilde bulunan çok sayıda sandal hasar gördü, bazıları parçalandı. AA-KOCAELİ

Bursa'da 120 kişi sobadan zehirlendi

LODOS Bursa'da da yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Ulaşım ciddi şekilde aksadı, 120 kişi karbonmonoksitten zehirlendi. Enesali Ailesi de Nisanur'un (2) ağlayarak kendilerini uyandırması sayesinde ölümden döndü. İHA / BURSA

Karaköy'ün kara talihi

ŞEHİR hatları vapurlarının çalışmaya başladığı yıllardan beri var olan Karaköy İskelesi'nin peşini talihsizlikler bir türlü bırakmadı. Karaköy'de ?Avrupa'da bile emsaline nadir tesadüf olunan' diyerek 1936, 1958 ve 1966'da yapılan iskeleler alabora olmuş, batan iskele de 1984'te hizmete girmişti. Altı kalın zincirle rıhtıma bağlı olan iskele, 8 büyük çapa ile dibe demirliydi. Sekiz gişesi ve 12 turnikesi bulunan Karaköy İskelesi'nin içinde gazete bayileri ile bir de sergi salonu vardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber