Özdemir'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - "Ergenekon" Davasında mahkeme heyeti, Ayşe Hatun Özdemir'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanık ve sanık avukatlarının taleplerini aldıktan sonra verilen aranın ardından ara kararları açıkladı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Hikmet Çiçek'in verdiği dilekçedeki bazı isimlerin asker olup olmadığını, haklarında soruşturma yürütülüp yürütülmediğini, o soruşturmanın "Ergenekon" soruşturması kapsamında olup olmadığını, aynı dilekçedeki isimler ve Hikmet Çiçek'ten elde edilen ve dosyada bulunan 'Karargah evleri' dokümanında geçen isimlerle ilgili Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılmasına karar verdi.

Halil Behiç Gürcihan'a ait olan 'acıkistihbarat.org' internet sitesi hakkında herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığının MASAK'tan sorulmasını hükme bağlayan mahkeme heyeti, Veli Küçük'ün avukatının talebini kabul ederek, "Ergenekon" isimli dokümanın aslının emanetten alınarak incelemesi amacıyla kendisine iletilmesi kararı aldı.

Mahkeme heyeti, Ergün Poyraz'ın bu oturumda verdiği belge örneklerini ekleyerek Jandarma Genel Komutanlığına yazı yazılmasını, bu belgelerin gerçek olup olmadığının, belgelerde belirtilen tarihlerdeki ödemelerin yapılıp yapılmadığının sorulmasını kararlaştırdı.

Bunun dışında Poyraz'a Jandarma Genel Komutanlığının tüm açık ve örtülü bütçesinden herhangi bir biçimde ödeme yapılıp yapılmadığının sorulmasını hükme bağlayan mahkeme heyeti, iddia makamı ile ilgili Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunulması taleplerini ise bizzat talep sahipleri tarafından ilgili yerlere yapılabileceğini gerekçesiyle reddetti.

Sanık Kemal Kerinçsiz'in talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanıkların emniyetteki ifadelerinin kayda alınıp alınmadığının İstanbul Emniyet Müdürlüğünden öğrenilmesini hükme bağlayarak, "Ergenekon" örgütü ve bu örgütle bağlantılı diğer örgütler hakkında 12 Haziran 2007 tarihinden önce kendilerine herhangi bir suçun intikal edip etmediğinin, bu örgüt tarafından söz konusu tarihten önce işlenmiş herhangi bir suç olup olmadığının Emniyet Genel Müdürlüğünden ve Jandarma Genel Komutanlığından sorulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ayşe Asuman Özdemir'in rahatsızlığı nedeniyle savunmasının yarıda kaldığını, kalan bölümün tamamlanabilmesinin sağlığının düzelmesiyle mümkün olacağından savunmasının ileri bir tarihte tamamlanmasına, o tarihe kadar da duruşmalardan vareste tutulmasını kararlaştırdı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber