Gökçek: CHP öğrencilerin 'simit parasına' göz dikiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği burslarla ilgili CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun öğrencileri ciddi anlamda mağdur ettiğini belirterek, "Verdiğimiz çok büyük paralar değil. CHP'nin öğrencilerin 'simit parasına' göz dikmesi hayret verici bir olaydır" dedi.

Gökçek, halka yaptıkları, gıda, kömür yardımları ile öğrencilere sağladıkları eğitim desteğine CHP tarafından karşı çıkılmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

CHP'nin izlediği bu tür tavırlarla, "öğrenci düşmanlığı" yaptığını öne süren Gökçek, dar gelirli gençlerin biraz daha rahat koşullarda okumaları için maddi destek sağlamalarının kesintiye uğramasından üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği burslarla ilgili CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun öğrencileri ciddi anlamda mağdur ettiğini iddia ederek, "Verdiğimiz çok büyük paralar değil. CHP'nin öğrencilerin 'simit parasına' göz dikmesi hayret verici bir olaydır" diye konuştu.

"Halkın ve gençlerin bu seçimlerde kendilerine düşmanlık besleyen bu zihniyete gerekli cevabı vereceğini" savunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, şunları söyledi:

"Yapılan ve izlenen bu tür eylemlerle CHP'nin gerçek yüzü net bir şekilde bu ortaya çıkıyor. CHP'nin çocukların cep harçlığına göz dikmelerini anlamak mümkün değil. Hükümetin çıkaracağı yeni kanunla, öğrencilerin haklarına kavuşmasını sağlamasını ümit ediyoruz. 15 yıldır yaptığımız eğitim yardımından bu yıl da 20 bin öğrenciyi yararlandırmayı planlamıştık. İlköğretim öğrencilerine aylık 20 YTL, lise öğrencilerine 25 YTL ve üniversite öğrencileri için de 50 YTL belirlenmişti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber