Çelik: Dünyada hiçbir yerde, bizdeki kadar bedava denebilecek yurt imkanı yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Dünyanın hiçbir yerinde bizim ülkemiz kadar adeta bedava denebilecek bir yurt imkanı yoktur? dedi.

Çelik, deprem güçlendirmesi yapılan Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fatih Kız Öğrenci Yurdu'nun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uzun yıllar kız öğrencilere hizmet veren yurdun, depreme karşı güçlendirildiğini ifade etti.

?Başta yatılı okullarımız öncelikli olmak üzere tüm pansiyonları, yurtları 1999 depreminden sonra çıkan Deprem Yönetmenliği gereğince depreme karşı güçlendiriyoruz? diyen Çelik, binanın güçlendirilmesinde kullanılan Dünya Bankası kaynaklarının hibe değil, kredi olduğunu söyledi.

Çelik, ?Bizim çocuklarımız anneleri ve babaları tarafından bize emanet edilmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu onlara sıcak bir yuva ve aile ocağını anne kucağını aratmayacak şekilde, insan sıcaklığının hakim olduğu yerler, yurtlar inşa etmektedir? dedi.

?Dünyanın hiçbir yerinde bizim ülkemiz kadar adeta bedava denebilecek bir yurt imkanı yoktur? diyen Çelik, öğrencilerin yurda aylık 75 YTL ödediğini, yurtta kalan öğrencilerin sabah kahvaltısı ve akşam yemeğine her gün için 3,3 YTL'lik destek verdiklerini, böylece öğrencilerden alınan 75 YTL'nin bir şekilde iade edildiğini anlattı.

Bir öğrencinin Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na maliyetinin aylık asgari 200 YTL olduğunu söyleyen Çelik, sosyal devlet olarak eğitimde fırsat eşitliği sağlama adına gençlere bu imkanları hazırladıklarını ifade etti. Çelik, 81 ilde üniversite kurdukları gibi 81 ilde yurt açmayı planladıklarını da kaydetti.


Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak da, yurdun deprem güçlendirme çalışmasının 850 bin YTL'ye mal olduğunu ifade ederek, 228 kişilik yurtta öğrencilerin sağlıklı bir şekilde kalacağını söyledi.

Albayrak, 1 yıl içinde İstanbul'daki 11 bin kapasiteli yurtların yüzde 40'ının deprem güçlendirmesinin yapılacağını belirtti.

Bakan Çelik ve beraberindekiler, daha sonra yurdun açılışını gerçekleştirdi. Çelik, yurtta kalan kız öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Bu arada Çelik'in tören alanına gelişi sırasında ?Sizi oyalıyorlar. Milletin bir sürü meselesi var. Boyaya, badanaya açılış yaptırıyorlar? diye seslenen bir kişi, güvenlik güçlerince polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber