Binlerce Kişi Arasından Neden Sadece İki Kişi?

Elimize iki adet atama kararı ulaştı. Her iki atama kararında Makam onayı alındığı belirtilmektedir. Atama kararının ilkinde, duyuruya çıkılmadan bir okula müdür ataması yapılmakta, diğerinde ise daha önce öğretmenlik görevinden çekilen bir kişi öğretmen kadrosuna açıktan atanmaktadır. Her iki örneği birlikte değerlendirdiğimizde, Bakan Sayın Çelik'e tek bir soru sorulması gerekmektedir. Neden? neden binlerce aday sırasından iki kişiyi seçtiğiniz? Hani atama işlemlerinde kayırma yapmayacaktınız?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de Atama Skandalı

Nevşehir'de her türdeki okulların boş olan yönetici atama duyurularının ilan edilip müracaatların alınması beklenirken Milli Eğitim Bakanı kendi çıkardığı genelgeye dahi uymadan işlem tesis etmiştir.

Ürgüp İlçesi A. Baran Numanoğlu İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı olarak görev yapan M.Ç. 2007 Yılında atama ile Ürgüp Anadolu Öğretmene Müdür olarak atanmıştır. Daha sonra yargı kararı gereğince 2007 yılı atamaları iptal edildiğinden aynı okula müdür olarak görevlendirilmişti.

M.Ş. yeni adı Ürgüp Tesan Anadolu Öğretmen Okulu olarak değiştirilen okula, duyuru açılmadan Bakan Adına Daire Başkanı Hilmi Çolak imzalı kararname ile okula asaleten atanmıştır.

Açıktan atama skandalı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce Diyarbakı İl Milli Eğitim müdürlüğüne yazılan 10.11.2008 tarih ve 166801 sayılı yazıda; C.Ö'nün 10.11.2008 tarih ve 103554 sayılı atama kararnamesi ile atandığı ve İl Milli Eğitimden Gerekli işlemin yapılması istenilmektedir.

Yazı incelendiğinde;

Öğretmenin branşı: Model Öğretmenliğidir.

Atanma tarihi: 10.11.2008 dir.

Öğretmen1961 doğumludur.

İkamet ettiği yere atanmıştır.

Atanan öğretmen daha önce de öğretmen olarak çalışırken herhangi bir nedenle bu görevinden ayrılmış bu nedenle de açıktan atanmıştır.

Bu Bilgiler Işığında Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Kılavuzu gereğince;

2008?2 Atama Dönemi Takvimi incelendiğinde

?Başvuruların Kabul Edilmesi 05?18 Ağustos 2008

Atamaların Yapılması, Sonuçların Basın ve İnternet Yoluyla Duyurulması 21 Ağustos 2008

Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenlerin Göreve Başlamaları Sonuçların Duyurulduğu Tarihten İtibaren? olduğu görülmektedir. Bu takvime göre 10.11.2008 tarihinde düzenlenen kararnamenin 2008?2 atama döneminde başvuru alınarak yapılmadığı anlaşılmaktadır.

Atanan kişinin kararnamesinden açıktan atandığı anlaşılmaktadır. Kılavuzun 4.1.2. Açıktan Atama maddesindeki; ?Açıktan atama kapsamında başvuruda bulunacaklarda, 40 yaşından gün almamış olmak, KPSS'ye katılmak ve pedagojik formasyon belgesine sahip olmak şartları aranmaz.? hükümlerine göre; 1961 doğumlu birisinin açıktan atamasının yapıldığı anlaşılmaktadır.

Fakat, Kılavuzda ne ilk defa atamada nede diğer atama türlerinde model öğretmenliği ihtiyacı bulunmamaktadır.

2008?2 Öğretmenlik için başvuru ve atama kılavuzu için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber