LCD bitti, yaşasın LED TV

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 12:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Televizyon denince akla ilk gelen LCD'nin pabucu dama atıldı. LCD'nin tahtına izleyicileri hayretlere düşüren 2.000.000:1 kontrast oranıyla göze çarpan LED TV oturdu. Şu an piyasada sadece 2 LED TV modeli bulunuyor.

BUNDAN birkaç yıl önce televizyon dünyasındaki en büyük yenilik tüplü televizyondan LCD ve plazma televizyon teknolojisine geçişte yaşanmıştı. İlk ekranlar çözünürlük açısından yetersiz ve görüntüyü orijinal boyutlarında gösteremiyordu. Gün geçtikçe LCD ve plazma teknolojisi arasında büyük çekişmeler yaşandı. Çözünürlükler yükseldi, ekranlar büyüdü ve tepkime süreleri arttı. Bu gelişmelerin üzerine görüntülerin HD (yüksek çözünürlük) yayın sistemiyle yayınlanmaya başlamasıyla beraber LED TV teknolojisi de kullanıcılarla buluştu.

LED TV NELER GETİRİYOR?

LED TV diğer televizyon teknolojilerine büyük farklar atarak ortaya çıkıyor. LED TV'ler diğerlerine göre biraz daha ince, fazla ısınmayan ve daha düşük enerji harcayan bir sisteme sahip. Parlamayı önleyen LED TV'ler 1.000.000:1 ve 2.000.000:1 dinamik kontrast oranıyla yüksek çözünürlükteki yayınlarda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. 2 ve 4 milisaniye gibi oldukça düşük tepkime süresi, çok hızlı görüntülerde bile müthiş bir seyir zevki veriyor.

FULL HD İLE FİLM KEYFİ

LED TV'ler özellikle HD yayınlarda inanılmaz görüntü kalitesi sunuyor. 40 ve 42 inç ekran 1920x1080 pixel görüntü çözünürlüğü ile yüksek kalitede ve pürüzsüz görüntü imkanı sağlıyor. Ultra Clear panel sayesinde artık filmleri daha zengin ve canlı renklerde izlerken siyah detayları da net bir şekilde seyretmek mümkün olacak. Ükemizde şimdilik Samsung ve Philips'in satışa sunduğu LED TV'ler yoğun ilgi göreceğe benziyor. CENGİZ KARACIK

Türkiye'de ilk kez GOLD'da

TÜRKİYE'DE ilk kez Gold Mağazaları'nda satışa sunulan LED TV'lerin, birçok teknolojik üstünlüğü var. LED teknolojisi sayesinde kusursuz görüntüye ulaşan 40 inç ekran genişliğindeki Samsung LE-40A786, 2.000.000:1 dinamik kontrast oranı sağlıyor. Samsung'un bu modelini Gold'un Altunizade, Bahçelievler, 4. Levent, Kadıköy, Bursa mağazaları ve gold.com.tr'de bulmak mümkün.

PHILIPS 42PFL9803 LED FULL HD

Ekran Boyutu: 42 inç 108 cm

Çözünürlük (piksel): 1920 x 1080

Parlaklık (lumen): 500 cd/m2

Kontrast Oranı: 2 000 000:1

Yanıt Süresi (ms): 2

Hdmi Girişleri: 4 Adet

Girişler 2: RF, USB

Ses Sistemi: Virtual Dolby Dijital, BBE

Girişler 1: YPbPr, VGA PC, S-Video

Ekran Formatı: 16:9

Parlamayı Önleyen Ekran: Var

Fiyatı: 5.669 YTL (KDV Dahil)

SAMSUNG LE-40A786 LED FULL HD

Ekran Boyutu: 40 inç 102 cm

Çözünürlük (piksel): 1920 x 1080

Parlaklık (lumen): 500 cd/m2

Kontrast Oranı: 2 000 000:1

Yanıt Süresi (ms): 4

Hdmi Girişleri: 4 Adet

Girişler 2: RF, USB

Ses Sistemi: SRS Trusurround

Girişler 1: YPbPr, VGA PC, S-Video

Ekran Formatı: 16:9

Parlamayı Önleyen Ekran: Var

Panel: LED Backlight (Ultra Clear Panel)

Fiyatı: 4.998 YTL (KDV Dahil)

Windows rüzgarı esiyor

TEKNO HABER

YENİ Microsoft Live Servisleri rüzgarı tüketicilere yepyeni bir deneyim yaşatacak. Uluslararası bilişim sektörünün ve internet dünyasının önde gelen kuruluşlarıyla işbirliği yapan Microsoft, Windows Live'ın yeni nesil sürümünde son derece güçlü özellikleri bir araya getirmeye hazırlanıyor. Yeni Windows Live çözümleri tüketicilere son derece zengin bir internet deneyimi yaşatacak. Windows Live servislerinin yeni versiyonları ile internette fotoğraf ve video paylaşımı, elektronik posta, anında mesajlaşma gibi alanlarda çok önemli yenilikler sunarken, çok sayıda web sitesi ve online sosyal ağ siteleriyle sürekli bağlantıda olma olanağı sağlayacak. Yeni Windows Live servisleri kapsamında konumlanan ürünler ve Live yaşam stili, Microsoft kullanıcılarını şaşırtacak sürprizlerle dolu. Microsoft Windows Live, e-posta, anında mesajlaşma, dosya ve fotoğraf paylaşım servislerini kullanan tüketicilerin birbirleriyle sürekli bağlantıda kalabilecekleri, her yerden, her zaman ve farklı cihazlar üzerinden bağlanabilecekleri müthiş bir platform haline geliyor. Yeni Microsoft Windows Live çözüm ve ürünleri, aralık ortasında dünya çapında tanıtımı yapılarak hizmete sunulacak.

Bayram hediyeniz Samsung'tan

TEKNO KAMPANYA

Samsung eski cep telefonunuzu 100 YTL'ye varan fiyatlarla geri alıyor, yerine yepyeni Samsung cep telefonunuzu indirimli veriyor. Üstelik Bonus'a özel peşin fiyatına 8 taksit fırsatıyla. 18 Aralık tarihine kadar sürecek ?Eski Telefonu Getir, Yeni Samsung Cep Telefonunu Götür' kampanyası dahilinde markası ve modeli ne olursa olsun eski telefonunu getirene Samsung U900 için 100 YTL, U800 için 90 YTL, L770 ve L760 modelleri için de 70 YTL indirim yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber