Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye genelinde bu hafta yağışlar ara veriyor ve sıcaklıklarda önemli artış olacak. Tüm bölgelerde sıcaklık mevsim ortalamalarının 4-5 derece üzerinde seyredecek

- İstanbul bugün güneşli, lodos estiğinden sıcaklık yükseliyor ve hergün biraz daha artmaya devam edecek. Kentte cumaya kadar önemli bir yağış yok. Ankara da ısınıyor ve hava açıyor ama rüzgarın zayıf olmasından sabahları yoğun sis oluşabilecek. İzmir'de etkili olan güneyli rüzgar sıcaklığı yükseltirken, bulutlanmayı da artıracak, yarın çok hafif yağmur da olabilir. Bursa'da öğle saatleri az bulutlu, sabahları puslu olacak. Adana güneşli ve bugünlerde daha sıcak. Bugün İstanbul 17, Ankara 13, İzmir 20, Bursa 18, Adana 20 derece.

Marmara Bölgesi'nde bu haftayı bahar sıcaklığında geçirecek, sıcaklık iki gün içinde 20 dereceyi geçecek. Bu hafta yağış da beklenmiyor, sadece salı günü Trakya ve Çanakkale'de hafif yağmur görülebilir. Bölgede rüzgarlar zayıf, sabahları pus oluşabilecek. Bugün Edirne 17, Kocaeli 19, Balıkesir 18 derece.

İç Anadolu'da bugünlerde yağış yok, sıcaklık yavaş yavaş artıyor ancak bu hafta gece ve sabahları yoğun sis oluşacak. Bölgedeki sürücüler dikkatli olmalı. Eskişehir 13, Sivas 6, Niğde 11 derece.

Ege Bölgesi'nde sıcaklık yükseliyor, kıyılarda 20 dereceyi geçmeye başlayacak. Ancak İzmir ve Muğla arasında fazla açık bir hava beklenmiyor, lodos kıyılara denizden bulut taşıyacak, yarın hafif yağmur da çişeleyebilir. İç kesimlerde ise sis görülecek. Muğla 16, Kütahya 13 derece.

Akdeniz bölgesi güneşli, Antalya'da hava sıcaklığı da deniz suyu sıcaklığı da 20 derecenin üzerinde seyredecek. Güneydoğu'da bu hafta hava güneşli olacak, geceler soğuk geçiyor, gündüzler ise güneşin etkisi ile ılık geçecek. Antalya 19, Diyarbakır 12 derece.

Doğu Anadolu'da bugün sadece Kars ve Ardahan'da hafif karla karışık yağmur olacak, diğer kentlerde güneş görülüyor ama hava soğuk. Bu hafta bölgede yağış beklenmiyor, ayaz oluşacağından gece sıcaklığı yine hızla düşecek, bu gece Erzurum'da -6 derece. Bölgede yarından sonra gündüzler daha ılık geçecek. Bugün Erzurum 5, Malatya 7, Van 11 derece.

Karadeniz'de bugün sadece Rize ve Artvin'de hafif olacak. Bu haftayı Karadeniz açık ve ortalamaların üzerinde bir sıcaklıkta geçirecek. Trabzon ve Samsun 16, Bolu 13 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber