YÖK'te 'Spor Komisyonu' oluşturuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, olimpiyatlarda Türkiye'nin düşük performansını da göz önünde bulundurarak YÖK'te, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener'in başkanlığında "Spor Komisyonu" oluşturulduğunu bildirdi.

Gençleri spora teşvik edebilmek için turnuva düzenlemekten başka olanaklar sağlanması gerektiğini belirten Özcan, "Mesela sınav tarihlerini onlara göre ayarlayabiliriz. Üniversite sınavında, olimpiyatlarda veya Avrupa turnuvalarında başarı gösteren çocuklara biraz daha imkan sağlayabiliriz" dedi.

Özcan, komisyonda Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın ve Dünya Üniversite Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tamer'in de yer aldığını belirtti.

Komisyonun, üniversiteler arasındaki spor faaliyetlerinin artırılmasını sağlayacağını ifade eden Özcan, "Bu, çoktan beri ihmal edilmiş bir şeydi. Son olimpiyatlarda biliyorsunuz durum çok kötüydü. Biraz da oralarda iyi neticeler alalım, özendirelim istedik. Bizim zamanımızda üniversiteler arasında futbol, basketbol, voleybol turnuvaları çok olurdu, şimdi olmuyor. Onları tekrar canlandıralım istedik. Uğur Hoca da rıza gösterdi, 'bu işte çalışırım' dedi" şeklinde konuştu.

Özcan, Spor Komisyonunun sadece sportif faaliyetleri artırma konusunda değil, yapısal düzenlemeler yapma görevleri de olacağını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber