Yetkili sendika tespitinin, üyelik aidatı değil üyelik başvurusuna göre belirlenmesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa İli genelinde Mayıs 2008 yetki tespiti esnasındaki yapılan işleme ilişkin karşı Sağlık-Sen tarafından açılan davada, Manisa İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, 20 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirdiği yetki tespiti toplantısında, aidat kesintilerini gösteren listeyi dikkate alarak işlem tesis etmişti.

Sendika tarafından Manisa İdare Mahkemesinde açılan davada Mahkeme, bu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, kararında şu hususlara vurgu yaptı:

?Bir sendikaya katılan kamu görevlisi açısından üyelik işlemlerinin tamamlanması dışında sendika üyeliğinin kabulü ve devamı için aidat ödeyip-ödememesine bakılması ayrıca önem taşımamaktadır. Kaldı ki sendika aidatları ilgiliye ödenen ücretlerden kesildiğinden, bu kesintinin geç yapılmasından kaynaklanan sorumluluğun da ilgiliye ya da bağlı olduğu sendikaya yüklenmesine de olanak bulunmamaktadır.

?

Bu duruma göre, davacı sendikanın veya sendika üyesinin hatasından veya ihmalinden kaynaklanmayan ve tespit toplantısına dahil edilmek üzere gerekli işlemleri tamamlanan davacı sendika üyeleri dikkate alınmadan, eksik değerlendirmeye dayanılarak yapılan tespit işleminde hukuka uygunluk bulunmamaktadır?

Mahkemenin bu kararı; yetki tespitinde üyelik kesintilerinin değil, üyelik işlemlerinin baz alınması gerektiğini göstermektedir. Söz konusu bu karar sonrasında ilde yetkili sendika Sağlık Sen olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber