Ergenekon davasına perşembe günü devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasına perşembe günü devam edilecek

İstanbul - Ergenekon davasının bir sonraki duruşması, 4 Aralık Perşembe günü yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen davanın bugün 23'üncüsü gerçekleştirilen duruşması sona erdi.

Mahkeme Heyeti, 24'üncü duruşmanın, 4 Aralık Perşembe günü saat 09.30'da yapılmasını kararlaştırdı.


İstanbul - "Ergenekon" davasının 23'üncü duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi salonunda görülen davanın 23'üncü duruşmasını, katılan sanık ve avukatlara ilişkin yoklama yaparak başlattı.

Başkan Şengün, duruşmaya emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu tutuklu 39 sanığın geldiğini bildirdi. Başka suçtan tutuklu Sedat Peker ile Güler Kömürcü Öztürk'ün de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmaya katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Kahraman Şahin, Selim Akkurt, Muhammet Yüce, Erkut Ersoy, Hüseyin Görüm ve Sevgi Erenerol ise duruşmaya getirilmedi.

Başkan Şengün, önceki celse tutuklu sanıklardan Aydın Yüksek'in sorgu ve savunmasının yarıda kaldığının anlaşıldığını belirtti.

Bu arada söz alan Yüksek, avukatının henüz gelmediğini bildirdi. Başkan Şengün, bunun üzerine tutuklu sanıklardan Fikret Emek'e söz verdi. Emek de henüz avukatının gelmediğini söyledi.

Daha sonra söz alan tutuklu sanıklardan Mehmet Zekeriya Öztürk de savunmasına ilişkin evrakı yanında getirmediğini belirterek, cezaevindeki koğuşunda olan evrakı buradan alıp gelebileceğini ifade etti.

Bunun üzerine Başkan Şengün, duruşmaya kısa süre ara verdi.

Duruşmada, daha sonra emekli binbaşı Fikret Emek'in savunmasının alınmasına geçildi.

Verilen ara sırasında gazetecilere kısa açıklama yapan Sedat Peker, "eşinin hamile olduğu" iddialarının doğru olmadığını söyledi. Bu iddiayı "delilik" diye değerlendiren Peker, 8 aylık hamile olduğu belirtilen eşinin 44 kilogram olamayacağını söyledi.

Eşinin hamileliği konusunda, istenmesi halinde doktordan rapor bile alabileceklerini anlatan Peker, bazı gazetelerdeki "eşinin hamile olduğu" yönündeki haberlerin düzeltilmesini istedi.

Bu arada, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin bulunduğu bölgede sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu.

Sis yüzünden yerleşkeye gelen bazı araçların, TEM Otoyolu'nun bağlantı yolundan yerleşkeye dönen sapağı geçip bir süre ilerledikten sonra geri gelmeye çalıştığı dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber