Öğrenciyi 'anketle' soydular

Haber Giriş : 27 Kasım 2004 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Yeni Mahalle İlçe eğitim müdürlüğü, 'Sorunlarıma Bakış' adlı anketi 1.5 Milyon lira karşılığı uygulanması amacıyla ilçedeki tüm okullara gönderdi. Bazı öğretmenlerin ücret toplamak istememesi gerilime yol açtı.

Yaklaşık 100 bin öğrencinin bulunduğu ilçede toplanan milyarlarca lira paranın karşılığında okul idareleri ve ilçe milli eğitim yetkilileri tarafından herhangi bir makbuz verilmezken İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olayı doğruladılar. Yetkililer, uygulamanın ''büyük olasılıkla'' durdurulacağını söylediler.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yaklaşık 100 bin öğrenci için ''Sorunlarıma Bakış'' adlı bir anket düzenledi. Özel bir şirket tarafından öğretmenlere uygulatılan anket için öğrencilerden ''zorunlu'' olarak 1.5 milyon lira toplandı. Bazı öğretmenlerin öğrencilerden para toplamak istememesi üzerine okullarda gerilim yaşandı.

Öğrencilere, anketi rahatlıkla doldurabilecekleri, formların üzerine kimlik bilgileri girmelerine gerek olmadığı belirtildi. Ancak, formların, tüm öğrencilere isim ve seri numarası karşılığında gönderildiği öğrenildi. Anket formlarının okullara dağıtılmasının ardından, her öğrenciye bu anketi uygulamak zorunlu tutuldu ve karşılığında da 1.5 milyon lira alınması istendi. Paralar karşılığında okul idareleri ve ilçe milli eğitim yetkilileri tarafından da herhangi bir makbuz verilmedi. Söz konusu anket, birçok okulda da gerilim yaşanmasına neden oldu. Bazı öğretmenlerin para toplama işine girişmeyecekleri yönündeki itirazları üzerine okul yönetimleriyle öğretmenler arasında tartışmalar yaşandı.

Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan , yaptığı açıklamada, ''Yenimahalle ilçesindeki öğrenci nüfusu göz önüne alındığında meblağın büyüklüğü tartışmaları arttırmaktadır. Ayrıca okul idarelerinin ve ilçe milli eğitim müdürünün yapmak zorunda oldukları asli görevlerini ücret karşılığı yapmaya başlamaları eğitimin ticarileşmesi açısından oldukça anlamlıdır'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri anketle ilgili gelişmeleri doğruladılar. Yetkililer, gerekli işlemlerin yapılacağını, uygulamanın ''büyük ihtimalle'' durdurulacağını söylediler.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber