Kayınpederi vefat eden memura 3 gün izin hakkı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, sendikalarla toplu görüşme sürecinde mutabakata vardığı konularla ilgili yasal düzenleme için harekete geçti. Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı ile genelge taslağı sendikalara gönderildi.

Buna göre memurlara ücreti ödenmeyen fazla mesaileri karşılığında izin kullandırılacak. Her 8 saatlik mesai karşılığında memur 1 gün izin yapacak. Memurlara anne, baba, eş ve çocukların vefatı durumunda verilen 3 günlük izin, kayınvalide, kayınpeder ve kardeşinin ölümü halinde de verilecek. Ayrıca bakıma muhtaç hastasına bakacak kimsenin bulunmaması halinde kamu çalışanına, yılda 1 aya kadar 'refakat izni' verilecek.

Taslağa göre çocuğu şehir dışını merkezî yerleştirme ile kazanan memura, tayinde öncelik verilecek. O ildeki boş kadroya öncelikli atanması sağlanacak. Memurların tatillerde il dışına çıkarken izin alma uygulaması kaldırılacak. Disiplin cezalarında tanınan savunma süresi 7 güne uzatılacak. Memurların yer değiştirme taleplerinin karşılanmasında aynı branşta olma şartı aranacak. Memurlar için önemli değişiklik getiren taslağa göre olumsuz sicil alan devlet memurlarının itirazını değerlendirmek için komisyon kurulacak. Halen bu itirazlar sicil amirlerine yapılıyor. Bu komisyonda memurun bağlı bulunduğu sendikanın temsilcisi de yer alacak. Uyarma ve kınama cezalarına yapılan itirazları da disiplin kurulu değerlendirecek. Halen bu konudaki itiraz, bir üst disiplin amirine yapılıyor.

Verimli çalışmanın artırılması amacıyla sendikalarla işbirliği içinde eğitim seminerleri yapılacak. Engelli kamu çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilecek. Bunun dışında çocuğu doğan memura verilen 3 günlük mazeret izni 5 güne çıkarılacak. Ayrıca görevleri sebebiyle haklarında kamu davası açılıp beraat eden devlet memurlarının, avukatlarına ödedikleri vekalet ücretleri ile davaya ilişkin yaptıkları diğer harcamalar müracaat tarihinden itibaren 1 ay içinde ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber