Erdoğan: Özürlülerle ilgili yasa çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş : 27 Kasım 2004 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlülerle ilgili yasa çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "2005'in ilk çeyreğinde bu yasayı da çıkarmış olacağız" dedi.

"İş Dünyasında Ben De Varım" projesinin tanıtımında konuşan Erdoğan, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin özürlü olduğunun ifade edildiğini belirterek, buna karşı duyarsız kalabilmenin mümkün olmadığını ve ne yapmak gerekiyorsa bunu yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, bu alanda İş Kanunu'nda değişiklik yaptıklarını ve yüzde 2 olan özürlü çalıştırma mecburiyetini yüzde 4'lere çıkardıklarını kaydederek, bunların da yeterli olmadığını, işverenlerle de el ele vererek daha iyi şeyler yapılacağını belirtti.

Bu projeyle özürlülerin eğitimle nitelikli eleman durumuna getirilerek işyerlerinde değerlendirilme imkanı olacağını da anlatan Erdoğan, "Özürlü vatandaşların topluma kazandırılması, bilgi ve eğitim sahibi oldukları konularda iş bulabilmesi, ülkenin ulaştığı medeniyet seviyesinin göstergelerinden biri olacak" dedi.

Erdoğan, sayıları azımsanmayacak kadar nitelikli özürlü bulunduğunu ifade ederek, birçoğunun, kendine uzanan el olmadığı için köşelerine çekildiğini söyledi.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber