Trafik müdüründen kemer takmayan polise ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ta trafik ekiplerinin denetimi sırasında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız, görevden dönen ekibin aracını kullanan polise emniyet kemeri takmadığı için ceza yazdı.

Bayram öncesi 33 ayrı ekiple denetimlerini sıklaşıtıran Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sorumlu oldukları 1010 kilometre yol ağında sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor. Ölümlü kazaların en büyük nedeni olan emniyet kemeri takılmamasının önüne geçmek için denetimlerde buna dikkat eden trafik ekiplerinin çalışmasını yerinde izleyen Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız, Yıldızeli- Sivas karayolunda görevden dönen polis ekibinin kural ihlali yaptığını gördü.

Ekip otomobilini durduran Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Sarıyıldız, direksiyondaki polise emniyet kemeri takmadığı için 55 YTL ceza keserek makbuzu ona verdi. Kendi memuruna verdiği cezanın maddi olarak fazla önemli olmayabileceğini belirten Muhammet Fatih Sarıyıldız, ?Emniyet kemeri takmayan sürücü vatandaş da olsa polis de olsa, cezasına katlanacak. Karıştığı bir kazada emniyet kemeri takmadığı için hayatını kaybetse hem bizlere hem de yakınlarına büyük bir acı yaşatacak. Bu tür acıları yaşamamak için lütfen herkes emniyet kemerini taksın? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber