Alo Gıda Hattı geliyor

Haber Giriş : 28 Kasım 2004 01:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gıda güvenliğinde önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.

196 Alo Gıda Tüketici Hattı projesiyle birlikte tüketiciler, 24 saat tükettikleri gıdalarla ilgili şikayetlerini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bildirebilecek.

Yeni Gıda Kanunu ile gıdalarla ilgili her türlü sorumluğu devralan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gıda denetimlerine sıkı tedbirler getiriyor. Gıda denetimlere tüketicilerin de katılmasını sağlamak isteyen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Alo Gıda Hattı kuruyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erten, Alo Gıda Hattı'nın teknik alt yapısının hazırlandığını belirterek, tüketicilerin gece dahil olmak üzere tüm şikayetlerinin dinleneceğini ve daha sonra ise şikayetleri dikkate alınarak kendilerine bilgi verileceğini söyledi.

Bakanlık Danışmanı Dr. Filiz Soydal ise Alo Gıda Hattı'nın, tüketici haklarının korunması ve toplumun tüm kesimlerinin gıda kontrolüne katılması amacıyla 24 saat boyunca tüketicilerin sorularına cevap verileceğini belirterek, tüketicilerin bilgi ve şikayetlerini ileteceği bu hattın, otomasyon sistemiyle kayda alınarak bilgisayarlara işleneceğini kaydetti. Soydal, Sorular ilgili birimlere iletilecek ve gıda güvenliği konusunda gerekli yasal işlemler yapılacak. Bir diğer amaç da tüketicinin bilinçlendirilmesi. Konuyla ilgili Türk Telekom'la görüşmeler sürüyor" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber