Yerel seçimler için orman alanlarını talan etmeyin. Zira af yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2008 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman Genel Müdürü Kahveci: Af yok

Antalya - Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yerel seçimler dolayısıyla af olabilir beklentisi içinde olan vatandaşları orman alanlarına tecavüz etmemeleri konusunda uyararak, affın mümkün olmadığını belirtti.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yaptığı açıklamada, yerel seçimler dolayısıyla af olabilir beklentisi içinde olan bazı kişilerin orman alanlarına tecavüz edebileceğini belirterek, buna kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Anayasa'da orman affı bulunmadığını, orman affı çıkabilme şansının da olmadığını belirten Kahveci"Vatandaşlarımız böyle bir yanlış yapmasınlar bedeli ağır olur" dedi.

Orman Genel Müdürlüğünün kadastro çalışmalarının tamamlandığını ve orman sınırlarının tespit edildiğini bildiren Kahveci, şöyle konuştu:

"Bu nedenle orman sınırı ile vatandaşın arazisinin sınırı belli. Özellikle rantın yüksek olduğu sahil kesimlerinde kadastro ve tapu çalışmaları tamamlandı. Bundan sonra yer açarak arazi kazanma şansı yok. Bu mümkün değil, af da söz konusu değil. Böyle bir şey de düşünülmüyor zaten. Onun için seçimler de olsa, ne af gündeme gelir ne de başka bir şey. Ormana yapılacak herhangi bir tecavüzü asla affetmeyiz. Anında müdahale ederiz. Ne maksatla olursa olsun orman alanına kim tecavüz ederse, kim olursa olsun derhal makinelerimizi gönderir yıkarız."

Teknolojinin hızla geliştiğine dikkati çeken Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, İstanbul orman alanlarını uydudan takip ettiklerini belirtti. Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da anında müdahale ediyoruz. Sınırlar artık kesin olduğu için herkesin elinde tapusu var. Ormanların sınırları da belli olduğu için, çok ciddi ormanı keserek arazi açma suçuyla karşı karşıya değiliz. Önceden Türkiye'de yılda 48 bin adet orman suçu işlenirken bu sayı son yıllarda 15 bine düştü. Bu konuda toplumsal bilinçlenme de var. Karadan havadan birçok yanlışı görebilecek donanıma sahibiz. Böylece yapılan suçu uzaktan görebiliyoruz ve anında da suçun infazına yapıyoruz."

Geçen yıl İstanbul'da üç noktada açma tespit ettiklerini belirten Osman Kahveci, "Ama bu ciddi boyutta değil. İstanbul'un birçok yerinde ormanlarımızın sınırlarını tel örgü ile çevirdik. Vatandaşımızın artık tel örgüyü kesip, içeriye girip yer açma şansı hiç yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber