Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 08 Aralık 2008 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün kuzeyde başlayan soğuma ve yağıştan yarın Türkiye geneli etkilenecek. Sıcaklık 8-10 derece düşerek, iç kesimlerde kara neden olacak. Bayramın 3. ve 4. günü ise birçok bölgede yağışlar kesiliyor, hava açacak ve sıcaklıkda yavaş yavaş yükselme olacak.

- İstanbul'da bu gece ve yarın sabah da yağmur var, sıcaklık 6 dereceye inecek. Ankara'da devam eden yağmur, yarın sıcaklığın 4 dereceye inmesi ile karla karışık yağmura dönüşecek ve bir ara kuvvetini artırabilir. İzmir'de bayramda fazla bir yağış yok, hava parçalı bulutlu ama yarın sıcaklık 10 dereceye inecek, Cuma günü ise sağanak yağmur olacak. Bursa'da bu gece ve yarın sabah kent merkezinde karla karışık yağmur, Uludağ'da ise kar olacak. Adana'da bu gece ve yarın sağanak yağmur var. Bu beş kentimizde de çarşamba ve perşembe günleri yağışlar kesilecek ve güneş çıkacak. Yarın İstanbul 11, Ankara 8, İzmir 14, Bursa 8, Adana 18 derece.

Marmara'da bugün sıcaklık 10 dereceye indi, ama yarın daha da düşerek 6-7 dereceye inecek. Yağış bu gece ve yarın da daha çok İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa arasında ve ara ara görülecek. Bilecik'e kar yağabilir. Trakya'da ise bu gece hafif yağış var, yarın hava açık olacak. Çarşamba günü bölgenin tamamında hava açıyor ve cumartesiye kadar da yağmur beklenmiyor. Perşembeden itibaren hava daha ılık olacak. Yarın Edirne 9, Kocaeli 11, Balıkesir 12 dereceye iniyor.

İç Anadolu'ya bayramda kar geliyor. Ankara, Eskişehir- Konya boyunca bugün aralıklı yağmur var, bu akşam bölgenin geneli yağışlı ve soğuyacak. Yarın hava sıcaklığı 5 derecenin altına ineceğinden, bölgenin genelinde Eskişehir'den, Nevşehir ve Sivas'a kadar kar olacak. Ama kar en yoğun, Yozgat, Kayseri, Sivas arasında görülecek. Çarşamba günü kar bölgeden hızla uzaklaşırken, ardından buzlanmaya ve sise neden olacak. Sonraki günlerde ise yağış beklenmiyor. Bugün Eskişehir 7, Sivas 5, Niğde 12 derece

Ege bölgesinde bugün hava bulutlu ama kuvvetli yağış beklenmiyor, iç kesimlerde hafif olarak görülecek. Bugün bölgede karayelle birlikte sıcaklık düşmeye başladı, yarın İzmir'de 10 dereceye inecek. Bu gece ve yarın sabah Kütahya ve Afyonda yoğun olmasa da kar geçişi olacak. Çarşamba günü yağışlar kesiliyor ve perşembe günü egede hava yeniden ısınacak. Cumartesi gecesi yine bir yağmur geçişi olabilir. Bugün Muğla 14, Afyon 13 derece.

Akdeniz'de Antalya- Burdur tarafında hafif yağmur geçişi olabilir, sonrasında bölgenin diğer kentleri de bulutlanacak. Bayramın ikinci günü Akdeniz de soğuyor, sıcaklık Antalya'da 14 dereceye inecek. Aynı gün Antalya ve Kuzey Kıbrıs'ta hafif, Adana bölümü ve Hatay'da ise sağanak yağmur görülecek, çarşamba hava açıyor. Güneydoğu'da sis var, Gaziantep bulutlanıyor. Yarın sağanak yağmur bu bölgeye ulaşacak. Çarşamba günü hava çok soğuyacağından, Diyarbakır'da karla karışık yağmur görülebilir. Bugün Antalya 18, Diyarbakır 8 derece

Doğu Anadolu'da gökyüzü açık ama pus günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Yarın bölgeye kar geliyor. Salı gecesi ve çarşamba günü bölgenin genelinde yoğun kar yağışı olacak. Bugün Erzurum 6, Malatya 9, Van 8 derece.

Batı Karadeniz bayrama yağmurla giriyor. Bolu-Samsun arasında yağmur var ve hava soğudu. Trabzon ve Rize ise ılık ve parçalı bulutlu. Yarın Karadeniz'in tamamı yağışlı ve soğuk olacak, Bolu'dan itibaren gümüşhaneye kadar kar yağışı bekleniyor. Kar, Çorum-Tokat arasında yoğun yağabilir, Bolu'da ise yağış miktarı daha düşük olacak. Yağış Çarşamba günü sadece Doğu Karadeniz'de devam edecek. Bugün Trabzon 18, Bolu 9, Samsun 15 dereceye iniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber