Okuduğu kitaptan etkilenip fabrikatör oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2008 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde emekli astsubay Salih Sarıca (44), okuduğu kitaptan etkilenerek kurduğu zeytinyağı fabrikası ile üretime başladı.

Girişimci Salih Sarıca, yaptığı açıklamada, emekli olmadan önce zeytin ile ilgili okuduğu bir kitaptan etkilendiğini, emekliliği sonrasında ise zeytinyağı fabrikası kurmaya karar verdiğini söyledi.

Kadirli Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu fabrikanın açılışını yaklaşık iki ay önce Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in yaptığını anlatan Sarıca, iki ayda 800 ton zeytini fabrikasında işlediğini bildirdi.

Bu yıl 200 ton olan zeytinyağı üretimini 2009'da 2 bin tona çıkarmayı hedeflediğini belirten Sarıca, ''Zeytincilik yörede yeni yeni gelişiyor. Sürekli olarak artan zeytin yetiştiriciliği, geleceğe de güvenle bakmamızı sağlıyor. Hammadde sıkıntısı yaşamayacağımdan fabrikamın kapasitesini de zamanla artırmayı hedefliyorum'' dedi.

Sarıca, zeytinyağı üretiminin yanı sıra sofralık tüketim için salamuraya da başlayıp entegre tesise dönüşmek istediğini, bu sayede sağladığı 10 kişilik istihdamı iki katından fazla artırabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber