Belediyeler vizesiz geçici işçi bile çalıştırmış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2008 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında çok ilginç ayrıntılar gündeme geldi.

Malatya Milletvekili Ferit Mevlit Aslanoğlu bazı belediyelerde yaşanan vize sorununun çözülüp çözülmediğini öğrenmek istedi. "Geçen yıl bazı belediyelerin unutkanlığıyla, mahallî idarelerle Maliye Bakanlığı arasında bir vize sorunu yaşandı. Bazı belediyelerin personelleri büyük bir zarar gördü. Belediyeler özellikle İçişleri Bakanlığı, Mahallî İdareler ve Genel Müdürlüğü bu konuda hep topu Maliye Bakanlığına attı." şeklinde konuşan Aslanoğlu sorunun hangi aşamada olduğunu sordu.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Naci Ağbal yaptığı konuşmada geçici işçileri sürekli işçi kadrosuna geçiren 5623 sayılı Kanuna atıfta bulundu. Bu kanun ile vizeli olarak çalıştırılan geçici işçilere sürekli işçi kadrolarına geçme imkânı verildiği belirten Ağbal ilginç bir ayrıntıoya değindi. Ağbal'ın verdiği bilgilere göre bu süreçte bazı belediyeler vizesiz işçi çalıştırmıştı.

Ağbal "Söz konusu Kanun'da sürekli işçi kadrosuna geçmenin temel koşulu vizeli olarak geçici işçi pozisyonunda çalışmak idi. Fakat bu Kanun'un vize aşamasında uygulamada görüldü ki bazı belediyelerimizde vizesiz geçici işçiler çalıştırılmış. Kanun'un amir hükmünü ne Mahallî İdareler Genel Müdürlüğü yani İçişleri Bakanlığı ne de Maliye Bakanlığı olarak biz vizesi çalıştırılan geçici işçilerin sürekli işçi pozisyonuna geçmelerine müsaade edemezdik. Kanun çünkü bunu açık bir şekilde tarif etmişti. Dolayısıyla bu çerçevede şu aşamada yapılacak bir şey gözükmüyor." şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber