Eşi, MSB'den nakil izni aldı! Ecevit, devlet mezarlığından Ahlatlıbel'e taşınacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 03:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşi, Millî Savunma Bakanlığı'ndan nakil izni aldı! Ecevit, devlet mezarlığından Ahlatlıbel'e taşınacak

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabri, Ahlatlıbel'deki Çankaya Belediyesi tesislerine taşınacak. Milli Savunma Bakanlığı, Rahşan Ecevit'in nakil başvurusunu kabul etti. DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, Ecevit için anıt mezar düşünmediklerini, sade bir mezar yapılacağını söyledi.

2006 yılında hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilen naşı, Çankaya'daki Ahlatlıbel bölgesinde tahsis edilecek başka bir alana nakledilecek. Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in kabrinin taşınması için Milli Savunma Bakanlığı'na müracaat etmişti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Rahşan Ecevit'in başvurusuna olumlu cevap verdi. Rahşan Ecevit'in, Bülent Ecevit'in naaşının nakli için önümüzdeki günlerde teşebbüste bulunacağı öğrenildi.

Bülent Ecevit'in naaşının nakliyle ilgili soruları cevaplandıran DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, bu konuda Milli Savunma Bakanlığı'na yapılan müracaatın olumlu karşılandığını, Milli Savunma Bakanlığı'nın bu konuda her türlü desteği vereceğini açıkladığını anlattı. Çankaya Belediyesi ile de görüşmelerin sürdüğünü belirten Birgün, Ecevit'in naaşının Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel'deki tesislerine defnedileceğini söyledi. Mezarın Ahlatlıbel'deki mesire yerinden bağımsız bir alanda olacağını kaydeden Birgün, "Anıt düşünmüyoruz. Sade bir mezarlık olacak" dedi.

ZAFER ÇAKMAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber