Doğu Anadolu donuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2008 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan aşırı soğuk yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 27, Ağrı'da 20, Erzincan'da 12, Kars'ta 11, Bayburt'ta 15 ve Iğdır'da 7 derece olarak ölçüldü.

Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Erzurum'da 12, Ağrı'da 14, Bayburt'ta 11, Kars'ta 3 ve Iğdır'da 1 santimetre oldu.

Meteoroloji yetkilileri, bölgenin kuzeyinde hafta boyunca havanın parçalı az bulutlu olacağını, 19 Aralıkta da bölgede hava sıcaklıklarının yaklaşık 5 derece artacağını ifade ettiler.

22 Aralıkta ise bölgenin yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini ifade eden yetkililer, sürücüleri yollardaki sis ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

Bu arada, bölgede en düşük hava sıcaklığının etkili olduğu Erzurum'da çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları belediye ekiplerince temizleniyor.

Belediye yetkilileri, şehir içerisinde yollarda karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü, çatılarda oluşan buz sarkıtlarının her yıl birçok kişinin yaralanmasına neden olduğunu dikkati çekerek, vatandaşları çatı saçakları altında yürümemeleri konusunda uyardılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber