Eğitim Bir Sen Van Şubesi fotoğraflarla yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2008 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen 3 Aralık 2008 tarihinde web sayfasında şu haberi yayımladı.

?Ev yaptıracağız vaadinde bulunanlar çalışanlarını yıllardır oyalayarak sözlerini bu güne kadar yerine getirmemişlerdir. Ortada halen bir tek inşaat temeli bile olmadığı gibi, arsası bile meçhuldür. Vaatler doğru çıkmadığından, beklemenin anlamsız olduğuna inanan ve kandırıldığını düşünen mağdurlar paralarının geri iadesini istemişler, ?Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi' gerekçe gösterilerek paraları iade edilmemiştir?

Eğitim Bir Sen Van şubesi yaptığı açıklamada iddiaların uydurma ve iftira mahsulü olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Davut OKÇU tarafından yapılan açıklamada "Çünkü Memur-Sen Van İl Temsilciliği'nin talip olduğu 1058 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu, cami ve ticaret merkezinden oluşan TOKİ projesinin inşaat mahalli Kurubaş köyü 1169 No'lu parseldir. Bütün ön hazırlıklar ve konut taliplileri belirlendikten sonra ve ihale ilanı yaklaşık iki ay süreyle TOKİ'nin ihale duyuruları sayfasında askıda durduktan sonra 15 Eylül 2008'de ihale edilmiştir. Projenin ihalesi Pakt İnş. Tic. Ltd. Şti. adlı firmada kalmıştır. İhale sonrası işlemlerin tamamlanmasından sonra Ekim ayı içinde yer teslimi yapılmış ve inşaat başlatılmıştır. İnşaatın halen devam ettiği TOKİ'nin ana sayfasındaki uygulamalar linkinin altında, ?Başlatılan Projelere Ait Bilgi Tablosu' başlığı altındaki ?Konut+Sosyal Donatılar' bölümünün 169. sırasında yer almaktadır. Ayrıca inşaat mahallinden 20 gün önce çekilen görüntülerin yer aldığı tek sayfalık bir duvar takvimi hazırlanarak üyelerimize dağıtılmıştır. Hal böyle olunca hiçbir üyemiz sendikamıza gelerek bankaya yatırdığı 3.000 YTL'sini istememiştir. Zaten paralarını TOKİ hesabına yatırdıklarının farkında olan üyelerimizin böyle bir talepte bulunması da mümkün değildir." dedi.

Türk Eğitim-Sen haberinde yer alan ?Memur-Sen Van şubesi ev yaptırma vaadiyle eğitim çalışanlarımızın her birinden 3.000 YTL (üç bin YTL) para toplamıştır. Söz konusu sendika ekte sunulan ?Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi' adı altında belge imzalatarak, çalışanları adeta rehin almıştır? iddiasına ilişkin olarak ise sendika şu açıklamayı yaptı:

"İddia tamamen asılsız ve iftiradır. Çünkü konut talebinde bulunan üyelerimiz 3.000 YTL'yi Memur-Sen Van İl Temsilciliği'ne değil, TOKİ'nin Ziraat Bankası Van Şubesi'ndeki hesabına yatırmışlardır. Sendikamızın söz konusu parayla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Ayrıca ?Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi? adı altında konut taliplileri tarafından Ziraat Bankası yetkilisinin huzurunda doldurulan belge, TOKİ tarafından hazırlanan ve konut satışlarında kullanılan matbu bir belgedir. Sendikamızın, adı geçen belgeyle hiçbir ilgisi mevcut değildir."

SENDİKANIN YAYIMLADIĞI RESİMLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber