Erdoğan, 3 Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı

Haber Giriş : 17 Aralık 2008 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan 3 Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Erdoğan, Konya'da yaptığı açıklamada, 15 Ocak'a kadar tüm adayları kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. Halkın inandığı, güvendiği adayları tespit ettiklerini kaydeden Erdoğan,"Belediye başkanlığında önemli olan halkın gönlünü elde etmektir. Halkın sevgisini, muhabbetini kazanabilmek aslolandır" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Aday süreci hiçbir siyasi partide olmayan tam bir demokratik kültür süreci içinde olmuştur. Bugün 3 ilin belediye başkanını açıklayacağız. Temayyül yoklamalarımız tavizsuz yapılmaktadır. Bizdeki gibi çalışan kadın kolları, gençlik kolları hiçbir partide yoktur. Adaylarımız için kamuoyu yoklamaları da yaptık. Pazar günü de 6 ilin temayül yoklamalarını yapacak, her ilin milletvekilleri ve parti üst kurullarının da görüşlerini alarak değerlendirmemizi yapacağız. Alınan sonuçlar MYK'da değerlendirecek ve sonuçları açıklayacağız"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin 3 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yerel seçimlerde yeniden aday olduğunu bildirdi.

ANTALYA ADAYI YENİDEN TÜREL

Erdoğan Antalya adayının halen belediye başkanı olan Menderes Türel olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Türel: 2004 seçiminde Antalyalıların belediye başkanı seçildi. 5 yılda Antalya'nın çehresi değişti" dedi.

AK Parti Kayseri adayı Özhaseki oldu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Mehmet Özhaseki olduğunu açıkladı.

AK Parti Konya adayı Tahir Akyürek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Tahir Akyürek olduğunu açıkladı.

Memurlar.Net ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber