Gökçek 2. raunt istiyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le, Uğur Dündar yönetiminde ?düello yapan' CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, o günün aynı zamanda doğumgünü olduğunu belirterek, ?Doğum günümü eşim ve ailemle kutlayacağıma Gökçek'le kutladım? dedi. Kılıçdaroğlu'ndan Gökçek hakkında ilginç bir iddia daha geldi: ?Ergenekon dosyasında Gökçek adına kesilmiş 354 milyarlık fatura ne oluyor??

Meclis'te gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu'nun ?programdaki gerginlik nedeniyle gündeme getiremediği? yeni iddiaları şöyle:

FATURAYI NEREDEN ÖDEDİ: Gökçek'in Ergenekon dosyasında ortaya çıkan bir fatura ödemesi var. Bunu nereden ödedi? Hizmet alımı faturası. SESAR isimli bir danışmanlık firmasından. Bunu açıklamalı.

YANIT VEREMEDİ: Sayın Gökçek dünyada hiçbir belediye başkanının almadığı kadar yüksek parayla doğalgaz sayacı aldı. Ankaralılara faturası 138 milyon dolar. Gökçek'e ısrarla sordum, ama yanıtı yok.

SEÇİMDEN SONRA DİYOR: Bir başka iddiam ise 800 bin kişiden fazla doğalgaz bedeli almış. EPDK bu paranın iadesini istiyor. Ama Gökçek seçimlerden sonra ödeyeceğini söylüyor.

AHLAKEN RAHATSIZIM: Ahlaki olarak rahatsız oldum ama siyaseten bu tartışmadan sonra çok rahatım.

Bu kadar aciz olacağını sanmazdım

DENGİR Fırat ve Melih Gökçek'le yaptığı düelloları karşılaştıran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ?Fırat ile uygar bir ortamda tartıştık. Ama Gökçek iddialarımı anlatma fırsatı vermedi. O kadar ki, bir Ankara başkanının bu kadar acz içinde kalacağını sanmazdım. Düzey çok düşüktü. Fırat saygılıydı. Gökçek'e dersi Tayyip Bey değil, Ankara halkı versin.?

Gökçek 2. raunt istiyor

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ?Beni kumpasa getirdiler. Kılıçdaroğlu ile tekrar bir TV kanalında tartışmak istiyorum? dedi. Konutunda gazetecilere düelloyu değerlendiren Gökçek, Uğur Dündar'ın ?yanlı? bir tutum izlediğini öne sürerek şunları söyledi:

DÜNDAR'IN KARİZMASI ÇİZİLDİ: Sayın Dündar'ın tarafsızlık karizması yerle bir oldu, çizildi. Uğur Dündar'ın yönetmediği bir programda yeniden tartışma yapmak isterim.

Kılıçdaroğlu sanık olacak, ben savcılık yapacağım. Hangi TV kanalında isterse. TRT olabilir.

SAKİNLEŞTİRİCİ ALIP ÇIKMIŞ: (Yayın sırasında terlediği ve sıkıntılı göründüğüne ilişkin) Ben Kılıçdaroğlu gibi bazı sakinleştiriciler kullanmıyorum. Kılıçdaroğlu'nun bazı sakinleştiriciler aldığını duydum. O da ne kullanıyor, ne alıyorsa bize de söylesin. Benim sarf ettiğim efor, iki kişiye karşı mücadeleydi.

Sabırtaşı ödülüne adayım

DÜELLONUN yöneticisi Uğur Dündar, Gökçek'in olduğu bir tartışmayı bir daha yönetmeyeceğini söyledi. Tartışmanın galibi hakkında bir değerlendirme yapmayacağını belirten Dündar, ?Kimin daha fazla konuştuğunu belirleyen bir sayaç koysaydık ekrana; Sayın Gökçek yüzde 80'le önde giderdi. Melih Gökçek'in hem beni konuşturmaması hem Kılıçdaroğlu'nu susturmaya çalışması, seyirciden çok büyük tepki almış. Ben de bu yıl bana bir ödül verilecek olursa, sabır taşı ödülüne talibim? dedi.

53 KEZ KESMİŞ

Uğur Dündar'ın sayaç fikri gerçek olsaydı, ?skor' şöyle: Gökçek 45 dakika 46 saniye, Kılıçdaroğlu 23 dakika 1 saniye konuştu. Uğur Dündar 23 dakika 13 saniye boyunca müdahale etti. Gökçek tam 53 kez Kılıçdaroğlu'nun sözünü kesti.

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber