Yeni hafta karla geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2008 06:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkanlardan yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. Salıdan itibaren sıcaklar düşecek, iç ve doğu kesimlerde yağışlar kara dönüşecek... Yılbaşının da karlı geçmesi bekleniyor

Kara kış, Türkiye'yi etkisi altına alıyor. Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkilediği Türkiye, önümüzdeki hafta başından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgasının da etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 3 ila 5 derece azalacak. İç ve doğu kesimlerdeki yağışlar kara dönüşecek. Yurtta bugün Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında yağış bekleniyor. Yağışların Antalya ve çevresinde şiddetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzey doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SU BASKINI UYARISI

Doğuda ise perşembe gününe kadar kar yağışının etkisini sürdüreceği, cuma sabah saatlerinden sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde geceyarısı sıcaklıkların hızla düşecek olması nedeniyle buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması öneriliyor. Bölgede sis de bekleniyor.

Meteoroloji, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında görülecek kuvvetli sağanak yağış nedeniyle de sel ve su baskını uyarısında bulundu. Uzmanlara göre, sayılı günler kalan yılbaşı da kar yağışlı geçecek.

Uludağ'da yüzler gülüyor

KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da sezon açılışına kar sürprizi. İki gündür devam eden yağışlar nedeniyle kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. 26 Aralık'taki yılbaşı kutlamaları için Uludağ'a gelen Rus turistler de büyük sevinç yaşadı. Rus turistler otellerin tamamını doldurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber